autor:

susu

» » Torturi

Tort vis de vara

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Blatul :, , 100 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 5 oua, Un praf de sare, 100 g miez nuca, 100 g zahar brun, 100 g faina, 2 lingurite praf de copt, ½ lingurita praf de cafea, 1 lingura de rom, 2 linguri cognac, 1 plic jacobs ice coffe menta, 1 lingura rasa de cacao, 1 lingurita coaja de portocale, , Crema :, , 400 g branza de vaci, 400 branza mascarpone, Sucul unei portocale dulci acrisoare, Coaja de la o portocala, Coaja de la o lamaie, 100 g zahar tos, Esenta de vanilie, 1 plic de gelatina granule, , Decor si asanblare :, , Fructe de padure, Frunzulite de menta, Cateva linguri de gem zmeura, Visine sau capsuni, Frisca 300 ml, 1 lingura de zahar, 1 plic intaritor de frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blatul :

Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie. Untul se adauga la galbenusuri si la urma ciocolata topita la bain marie. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se pune intr-un castron mai mare compozitia de galbenusuri si se pune treptat cate putin din albusuri si faina amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Se deschide usa cuptorului nu mai devreme de 30 de minune si se face testul cu scobitoarea. Daca pe margine este gata dar in mijloc este putin moale se datoreaza ciocolatei dar este facut, nu se lasa mai mult caci blatul va fi batos.

Crema :

Branza de vaci se da prin sita si se mixeaza cu toate celelalte ingredientele mai putin gelatina. Eu prepar plicul de gelatina cu doar 50 ml de apa si nu 100 cum este trecut pe ambalaj ca sa iasa cum trebuie. Dizolvam gelatina in cei 50 ml apa rece si se lasa 10 minute dupa care se pune la bain marie doar cat sa se topeasca granulele fara a o fierbe. Cand s-a racit se adauga treptat la branza amestecandu-se usor. O dam la rece pana pregatim blatul. Dulceata de zmeura se da prin sita pentru separarea samburilor pe care-i aruncam. Taiem blatul in 4 parti.

Asanblare blat :

In forma detasabila de tort se aseaza o folie alimentara mai mare cu care se imbraca peretii formei. Asezam primul blat, in ungem cu dulceata, asezam al doilea blat, crema, apoi al treilea blat pe care il ungem cu dulceata si in final ultimul blat. Se pune o foaie de copt deasupra blatului si apoi folia alimentara. Se aseaza o greutate peste el si se da la frigider pana a doua zi. Desfacem usor forma si inlaturam folia. Asezam tortul pe farfurie, il imbracam in frisca si ornam cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vis de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Caramel cheesecake

Caramel cheesecake

Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga

7 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe "Gogoasa"

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul :
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • Un praf de sare
  • 100 g miez nuca
  • 100 g zahar brun
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cognac
  • 1 plic jacobs ice coffe menta
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Crema :
  • 400 g branza de vaci
  • 400 branza mascarpone
  • Sucul unei portocale dulci acrisoare
  • Coaja de la o portocala
  • Coaja de la o lamaie
  • 100 g zahar tos
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina granule
  • Decor si asanblare :
  • Fructe de padure
  • Frunzulite de menta
  • Cateva linguri de gem zmeura
  • Visine sau capsuni
  • Frisca 300 ml
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic intaritor de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TIRAMISU
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania