autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Zebra cu inghetata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Inghetata cu cacao:, * 3 galbenusuri, * 2 linguri zahar, * 1 lingura miere, * 3 linguri cacao, * 150 ml lapte, * 200 ml frisca lichida, * Inghetata cu zahar ars:, * aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao, * Blatul de biscuiti:, * 150 g biscuiti obisnuiti, * 1/2 cana miez de nuca, * 80 g unt

Dificultate: Medie Timp: 4h

10 voturi

Mod de preparare

Ingheatata de cacao:

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata cu zahar ars:

Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.

Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra cu inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamington

Prajitura Lamington

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Se incalzeste in laptele si untul, peste care se adauga cacaua si zaharul. Se amesteca pana se topeste

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    super reteta abea astept sa o fac si eu maxim de voturi felcitariiiii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Excelent tortuletul tau...O sa-l prepar cat de curand...

Dificultate

Medie

Timp

4h

10 voturi

Ingrediente

  • * Inghetata cu cacao:
  • * 3 galbenusuri
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura miere
  • * 3 linguri cacao
  • * 150 ml lapte
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Inghetata cu zahar ars:
  • * aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao
  • * Blatul de biscuiti:
  • * 150 g biscuiti obisnuiti
  • * 1/2 cana miez de nuca
  • * 80 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

joly-gina (Chef de cuisine)

super reteta abea astept sa o fac si eu maxim de voturi felcitariiiii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
strudel cu mere