Ingheatata de cacao:
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.
Inghetata cu zahar ars:
Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.
Blat:
Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.
Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.
In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.
Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.
Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.
Se serveste cu sos de ciocolata alba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii