autor:

olteanu claudia

» » Torturi

Tort Zumzarel

Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 4 linguri faina, 5 linguri ulei, 5 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, vanilie, rom si coaja de lamaie, Crema:, 500 gr branza dulce Dr. Oetker, 150 gr frisca batuta, 200 gr unt moale-grasime 82%, 200 gr zahar pudra vanilat, Sirop:, 200 gr zahar, 200 ml apa, esenta de rom, Decor:, 150 gr frisca batuta, bobite de ciocolata neagra, nuca de cocos galbena, ciocolata alba si neagra

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru - pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.



Crema:



Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.



Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.



Asamblarea tortului:



Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.



La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.



Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.



Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.



Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zumzarel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Mod de preparare blaturi: Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu

24 voturi    25 comentarii
2h
Torturi
Preparare fondant marshmallow

Preparare fondant marshmallow

Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva minute sau se topesc pe

7 voturi    2 comentarii
25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • rom si coaja de lamaie
  • Crema:
  • 500 gr branza dulce Dr. Oetker
  • 150 gr frisca batuta
  • 200 gr unt moale-grasime 82%
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr frisca batuta
  • bobite de ciocolata neagra
  • nuca de cocos galbena
  • ciocolata alba si neagra

Raporteaza reteta

Retete
de olteanu claudia
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Torta de nuca