autor:

kok miori

» » Torturi

Torta cu crema in stil sah-mat

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 mai 2015

Ingrediente
7 oua, 400 gr de zahar-2pahare, 2 prafuri de zahar vanilat, 1 pahar de ulei, 1 pahar suc de portocale, 3 pahare de faina, 1 plic praf de copt, ptr prajitura de ciocolata, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa fierbinte, , Pentru crema care lipeste blaturile, 1 pahar crema nutella, 1/2 pahar apa fierbinte, ptr crema care inveleste tortul, 250 ml smantana de frisca, 1 pahar de lapte, 1 budinca de crema cu gust de vanilie, +2 forme de tort de 24 cm egale,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza cele 2 tavi cu hartie de copt.



In oala mixerului se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana este o spuma mai albicioasa, se adauga uleiul si sucul de portocale dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina si praful de copt pana totul este incorporat si devina oocompozitie omogena. Jumatate se toarna intr-o tava si la restul se adauga cacaua care a fost dizolvata in apa fierbinte. Se coc blaturile la 160 de grade 35 de minute sau pana pana cand trece testul scobitorii.



Se lasa sa se raceasca bine si se taie fiecare tort in 2 blaturi.



Toate 4 blaturi se taie cu o farfurie de 16 cm si un pahar de 8 cm si astfel avem cercuri si 2 rotunduri - aici trebuie sa ne jucam - cercul mare si centrul de aceiasi culoare si un cerc de 16 de cealalta culoare.



Pregatim crema de Nutella-intr-un bol amestecam nutella cu apa fierbinte bine pana devine o crema moale de uns.

Pe o forma de tort punem un blat in doua culori si ungem cu un strat subtire de crema (usor ca blatul sa nu se rupa). Peste el se adauga un alt blat cu marginea si centrul de cacao si inca un strat de Nutella. Repetam cu celelalte doua blaturi.



Crema de vanilie-Se pune in oala mixerului budinca de vanilie, laptele si smantana de frisca si se bate bine pana devine o crema spumoasa. Se unge tortul pe deasupra si pe laturi cu aceasta crema si se lasa la racit o noapte.

Decorati tortul si savurati cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu crema in stil sah-mat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si cocos

Tort de ciocolata si cocos

se face un piscot din 7 galbenusuri frecate cu 7 linguri de zahar pana se face spuma,apoi se bat

6 voturi    1 comentariu
40 min
Torturi
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2017

    o prajitura usoara si gustoasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 400 gr de zahar-2pahare
  • 2 prafuri de zahar vanilat
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar suc de portocale
  • 3 pahare de faina
  • 1 plic praf de copt
  • ptr prajitura de ciocolata
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de apa fierbinte
  • Pentru crema care lipeste blaturile
  • 1 pahar crema nutella
  • 1/2 pahar apa fierbinte
  • ptr crema care inveleste tortul
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 pahar de lapte
  • 1 budinca de crema cu gust de vanilie
  • +2 forme de tort de 24 cm egale

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

o prajitura usoara si gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de lamaie cu blat de ciocolata