Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza cele 2 tavi cu hartie de copt.
In oala mixerului se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana este o spuma mai albicioasa, se adauga uleiul si sucul de portocale dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina si praful de copt pana totul este incorporat si devina oocompozitie omogena. Jumatate se toarna intr-o tava si la restul se adauga cacaua care a fost dizolvata in apa fierbinte. Se coc blaturile la 160 de grade 35 de minute sau pana pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca bine si se taie fiecare tort in 2 blaturi.
Toate 4 blaturi se taie cu o farfurie de 16 cm si un pahar de 8 cm si astfel avem cercuri si 2 rotunduri - aici trebuie sa ne jucam - cercul mare si centrul de aceiasi culoare si un cerc de 16 de cealalta culoare.
Pregatim crema de Nutella-intr-un bol amestecam nutella cu apa fierbinte bine pana devine o crema moale de uns.
Pe o forma de tort punem un blat in doua culori si ungem cu un strat subtire de crema (usor ca blatul sa nu se rupa). Peste el se adauga un alt blat cu marginea si centrul de cacao si inca un strat de Nutella. Repetam cu celelalte doua blaturi.
Crema de vanilie-Se pune in oala mixerului budinca de vanilie, laptele si smantana de frisca si se bate bine pana devine o crema spumoasa. Se unge tortul pe deasupra si pe laturi cu aceasta crema si se lasa la racit o noapte.
Decorati tortul si savurati cu pofta!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii