Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza cele 2 tavi cu hartie de copt.
In oala mixerului se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana este o spuma mai albicioasa, se adauga uleiul si sucul de portocale dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina si praful de copt pana totul este incorporat si devina oocompozitie omogena. Jumatate se toarna intr-o tava si la restul se adauga cacaua care a fost dizolvata in apa fierbinte. Se coc blaturile la 160 de grade 35 de minute sau pana pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca bine si se taie fiecare tort in 2 blaturi.
Toate 4 blaturi se taie cu o farfurie de 16 cm si un pahar de 8 cm si astfel avem cercuri si 2 rotunduri - aici trebuie sa ne jucam - cercul mare si centrul de aceiasi culoare si un cerc de 16 de cealalta culoare.
Pregatim crema de Nutella-intr-un bol amestecam nutella cu apa fierbinte bine pana devine o crema moale de uns.
Pe o forma de tort punem un blat in doua culori si ungem cu un strat subtire de crema (usor ca blatul sa nu se rupa). Peste el se adauga un alt blat cu marginea si centrul de cacao si inca un strat de Nutella. Repetam cu celelalte doua blaturi.
Crema de vanilie-Se pune in oala mixerului budinca de vanilie, laptele si smantana de frisca si se bate bine pana devine o crema spumoasa. Se unge tortul pe deasupra si pe laturi cu aceasta crema si se lasa la racit o noapte.
Decorati tortul si savurati cu pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii