autor:

kok miori

» » Torturi

Torta cu crema pentru festivitati

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 martie 2012

Ingrediente
Pentru blat rotund de 26 cm, 6 oua despartite-albus galbenus, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, 6 linguri faina, 1praf de copt, 1lingurita nes-cafe, 1lingurita cacao, , Pentru crema de vanilie, 1 budinca crema de vanilie nu de fiert, 1 pahar lapte, 250 ml smantana pentru frisca, , ptr crema de ciocolata, 1budinca crema de ciocolata, 1pahar lapte, 250 ml smantana ptr frisca, ptr decor-viermisori de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se bat spuma albusele cu putina sare se adauga treptat zaharul pana ce spuma este tare,adaug galbenusele si continui sa bat se adauga si uleiul si bate-m in continuare.Micsorez faza mixerului si adaug treptat faina,cacao si nes cafe.

In tava tapetata cu pergament torn compozitia si dau la copt ptr 25-30minute pina este coapta.

Intr-e timp in oala mixerului punem budinca de vanilie cu paharul de lapte si incepem sa amestecam si adaugam si smantana de frisca batem totul bine pana iese o crema spumoasa dar tare.

Cand blatul s-a racit taiem in doua si pe prima foaie punem aproape toata crema de vanilie si ungem bine tot blatul si laterala cu crema.Restul de crema lasam putin in frigider ptr ornat.

Pregatim crema de ciocolata asa cum am pregatit crema de vanilie punem al doilea blat peste crema de vanilie si ungem cu crema de ciocolata tot blatul si laterala.

Ornam torta cu moturi din crema de vanilie,si presaram viermisori de ciocolata peste tot.

Se lasa la frigider cateva ore dupa care se poate servi.

O torta usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu crema pentru festivitati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand

8 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat rotund de 26 cm
  • 6 oua despartite-albus galbenus
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 1lingurita nes-cafe
  • 1lingurita cacao
  • Pentru crema de vanilie
  • 1 budinca crema de vanilie nu de fiert
  • 1 pahar lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • ptr crema de ciocolata
  • 1budinca crema de ciocolata
  • 1pahar lapte
  • 250 ml smantana ptr frisca
  • ptr decor-viermisori de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de mere