Torta de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Torta de post

Ingrediente

  • Pentru turte:
  • infuzie de ceai - 200 ml.
  • miere artificiala - 200 gr.
  • zahar - 200 gr.
  • ulei - 100 gr.
  • bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
  • otet - 1 lingura
  • cacao - 2-3 linguri
  • faina - atat cat sa obtinem un aluat care nu se va lipi de maini
  • Pentru glazura:
  • cacao - 1 lingura
  • miere artificiala - 1 lingura
  • zahar - 1 lingura
  • apa - 1 lingura

Mod de preparare

Turtele:

Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa obtinem un aluat asemanator cu smantana de 30%. Impartim aluatul in doua. In una din parti adaugam 2-3 linguri de cacao si iarasi amestecam bine, in cealalta jumatate mai adaugam putina faina. Din fiecare jumatate de aluat iese 5-6 gogoase, respectiv, dupa ce le latim, aceste gogoase se transforma in turte. Le coacem la 150 grade. Le lasam sa se raceasca.

Deoarece este o reteta de post, in loc de crema vom folosi dulceata sau magiun de prune sau de piersic. Ungem o turta alba, apoi punem una cu cacao, dupa care iarasi una alba si asa mai departe.

Glazura

Punem o cratita pe foc, in care amestecam toate ingredientele. Asteptam sa dea un clocot (nu uitam sa amestecam, ca sa nu se lipeasca de peretii cratitei), luam cratita de pe foc si ungem torta, pana nu s-a racit glazura.

Eu fac turtele mai mici, asa ca imi iese chiar doua torturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise