autor:

Fara foto

» » Torturi

Torta de post

Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Pentru turte:, infuzie de ceai - 200 ml., miere artificiala - 200 gr., zahar - 200 gr., ulei - 100 gr., bicarbonat de sodiu - 1 lingurita, otet - 1 lingura, cacao - 2-3 linguri, faina - atat cat sa obtinem un aluat care nu se va lipi de maini, , Pentru glazura:, cacao - 1 lingura, miere artificiala - 1 lingura, zahar - 1 lingura, apa - 1 lingura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Turtele:
Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa obtinem un aluat asemanator cu smantana de 30%. Impartim aluatul in doua. In una din parti adaugam 2-3 linguri de cacao si iarasi amestecam bine, in cealalta jumatate mai adaugam putina faina. Din fiecare jumatate de aluat iese 5-6 gogoase, respectiv, dupa ce le latim, aceste gogoase se transforma in turte. Le coacem la 150 grade. Le lasam sa se raceasca.
Deoarece este o reteta de post, in loc de crema vom folosi dulceata sau magiun de prune sau de piersic. Ungem o turta alba, apoi punem una cu cacao, dupa care iarasi una alba si asa mai departe.

Glazura
Punem o cratita pe foc, in care amestecam toate ingredientele. Asteptam sa dea un clocot (nu uitam sa amestecam, ca sa nu se lipeasca de peretii cratitei), luam cratita de pe foc si ungem torta, pana nu s-a racit glazura.

Eu fac turtele mai mici, asa ca imi iese chiar doua torturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Prajitura  cu crema de  ciocolata si piersici

Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Draga Sidy, poti folosi si miere naturala. Eu asa am imprumutat reteta de la o prietena. Desi, atunci cand l-am preparat pentru prima oara, tot am folosit miere naturala, doar din cauza ca uitasem sa cumpar miere artificiala.

  • Fara foto

    Sidy , 21 februarie 2010

    Bun tortuletul asta.... Bravo ! Dar ce ce folosesti miere artificiala si nu naturala ???

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Bună reţetă acum în Post!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru turte:
  • infuzie de ceai - 200 ml.
  • miere artificiala - 200 gr.
  • zahar - 200 gr.
  • ulei - 100 gr.
  • bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
  • otet - 1 lingura
  • cacao - 2-3 linguri
  • faina - atat cat sa obtinem un aluat care nu se va lipi de maini
  • Pentru glazura:
  • cacao - 1 lingura
  • miere artificiala - 1 lingura
  • zahar - 1 lingura
  • apa - 1 lingura

Raporteaza reteta

Retete
de Lybrary19
Turta cu dulceata de caise

Turta cu dulceata de caise

Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura

5 voturi    7 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Turta Falit

Turta Falit

Se amesteca toate ingredientele si se baga in rola pentru 40-45 min.

4 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de post

Lybrary19 (Chef de cuisine)

Draga Sidy, poti folosi si miere naturala. Eu asa am imprumutat reteta de la o prietena. Desi, atunci cand l-am preparat pentru prima oara, tot am folosit miere naturala, doar din cauza ca uitasem sa cumpar miere artificiala.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort crocant cu crema de vanilie si visine