Turtele:
Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa obtinem un aluat asemanator cu smantana de 30%. Impartim aluatul in doua. In una din parti adaugam 2-3 linguri de cacao si iarasi amestecam bine, in cealalta jumatate mai adaugam putina faina. Din fiecare jumatate de aluat iese 5-6 gogoase, respectiv, dupa ce le latim, aceste gogoase se transforma in turte. Le coacem la 150 grade. Le lasam sa se raceasca.
Deoarece este o reteta de post, in loc de crema vom folosi dulceata sau magiun de prune sau de piersic. Ungem o turta alba, apoi punem una cu cacao, dupa care iarasi una alba si asa mai departe.
Glazura
Punem o cratita pe foc, in care amestecam toate ingredientele. Asteptam sa dea un clocot (nu uitam sa amestecam, ca sa nu se lipeasca de peretii cratitei), luam cratita de pe foc si ungem torta, pana nu s-a racit glazura.
Eu fac turtele mai mici, asa ca imi iese chiar doua torturi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii