autor:

» » Torturi

Torta de post

Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Pentru turte:, infuzie de ceai - 200 ml., miere artificiala - 200 gr., zahar - 200 gr., ulei - 100 gr., bicarbonat de sodiu - 1 lingurita, otet - 1 lingura, cacao - 2-3 linguri, faina - atat cat sa obtinem un aluat care nu se va lipi de maini, , Pentru glazura:, cacao - 1 lingura, miere artificiala - 1 lingura, zahar - 1 lingura, apa - 1 lingura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Turtele:
Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa obtinem un aluat asemanator cu smantana de 30%. Impartim aluatul in doua. In una din parti adaugam 2-3 linguri de cacao si iarasi amestecam bine, in cealalta jumatate mai adaugam putina faina. Din fiecare jumatate de aluat iese 5-6 gogoase, respectiv, dupa ce le latim, aceste gogoase se transforma in turte. Le coacem la 150 grade. Le lasam sa se raceasca.
Deoarece este o reteta de post, in loc de crema vom folosi dulceata sau magiun de prune sau de piersic. Ungem o turta alba, apoi punem una cu cacao, dupa care iarasi una alba si asa mai departe.

Glazura
Punem o cratita pe foc, in care amestecam toate ingredientele. Asteptam sa dea un clocot (nu uitam sa amestecam, ca sa nu se lipeasca de peretii cratitei), luam cratita de pe foc si ungem torta, pana nu s-a racit glazura.

Eu fac turtele mai mici, asa ca imi iese chiar doua torturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 3 comentarii

  • Lybrary19 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Draga Sidy, poti folosi si miere naturala. Eu asa am imprumutat reteta de la o prietena. Desi, atunci cand l-am preparat pentru prima oara, tot am folosit miere naturala, doar din cauza ca uitasem sa cumpar miere artificiala.

  • Sidy , 21 februarie 2010

    Bun tortuletul asta.... Bravo ! Dar ce ce folosesti miere artificiala si nu naturala ???

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Bună reţetă acum în Post!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru turte:
  • infuzie de ceai - 200 ml.
  • miere artificiala - 200 gr.
  • zahar - 200 gr.
  • ulei - 100 gr.
  • bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
  • otet - 1 lingura
  • cacao - 2-3 linguri
  • faina - atat cat sa obtinem un aluat care nu se va lipi de maini
  • Pentru glazura:
  • cacao - 1 lingura
  • miere artificiala - 1 lingura
  • zahar - 1 lingura
  • apa - 1 lingura

Raporteaza reteta

Retete
de Lybrary19
Turta cu dulceata de caise

Turta cu dulceata de caise

Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura

5 voturi    7 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Turta Falit

Turta Falit

Se amesteca toate ingredientele si se baga in rola pentru 40-45 min.

5 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de post

Lybrary19 (Chef de cuisine)

Draga Sidy, poti folosi si miere naturala. Eu asa am imprumutat reteta de la o prietena. Desi, atunci cand l-am preparat pentru prima oara, tot am folosit miere naturala, doar din cauza ca uitasem sa cumpar miere artificiala.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Banana Cheesecake