autor:

kok miori

» » Torturi

Torta in stil german

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
80 gr de ciocolata, 1/3pahar de apa fierbinte, 130 gr de unt moale, 1lingurita esenta de vanilie, 3/4pahar de zahar, 3oua despartite albus-galbenus, 3linguri de zahar, 1pahar de faina, 5linguri rase fulgi de cocos, 1lingurita rasa de bicarbonat, putina sare, 1oogr de smantina, putin unt de uns tava, , ptr glazura, 100 gr de ciocolata amaruie, 1/3de smantina ptr frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intai incalzim cuptorul la 160 de grade.
Intr-un bol se pune ciocolata sfaramata si se toarna apa fierbinte si se amesteca pina ciocolata se topeste complet-se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusele la compozitie.
Se freaca untul cu zaharul pina devine o crema fina si zaharul nu se simte.Se adauga crema de ciocolata si se amesteca usor se adauga faina si nuca de cocos si vanilia..
Albusele se bat spuma cu putina sare si se adauga cele 3linguri de zahar .Se adauga spuma de albus la compozitie amestecind de sus in jos ca spuma sa nu se strice.Se unge o tava rotunda sau de gogolof cu putin unt moale si se toarna compozitia.Se coace la 160 de grade pina ce scobitoarea iese uscata-40-50de minute.
Intre timp pregatim glazura-incalzim smantina pina la punctul de fierbere si adaugam ciocolata si amestecam bine pina la dizolvare lasam sa se raceasca putin.Cind
prajitura este gata oscoatem pe un platou si turnam crema peste toata prajitura.Se poate garnisi cu putin fulgi de cocos.Este usor de pregatit si foarte gustoasa.Se poate folosi si la serbari cu diferite combinatii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta in stil german" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt si piersici

Tort cu crema de iaurt si piersici

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata. Crema

10 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Arata superrrrrrrr......felicitari.........*****

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Uiiiiiiiiiiii, asta e gugelhupf, n-am mai facut de multa vreme! Complimente, arata super si nu ma indoiesc ca si gustul e pe masura!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Cu atat ciocolata...yumi,yumi si eu vreau, arata asa bineeeeeee ! *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

      Delicios!***** Norocul meu ca am ajuns prima; o bucata mareeeeeeeee please....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 80 gr de ciocolata
  • 1/3pahar de apa fierbinte
  • 130 gr de unt moale
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3/4pahar de zahar
  • 3oua despartite albus-galbenus
  • 3linguri de zahar
  • 1pahar de faina
  • 5linguri rase fulgi de cocos
  • 1lingurita rasa de bicarbonat
  • putina sare
  • 1oogr de smantina
  • putin unt de uns tava
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata amaruie
  • 1/3de smantina ptr frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

mia (Chef de cuisine)

Arata superrrrrrrr......felicitari.........*****

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat