autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Torta simfonica

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 75g unt, 30g zahar pudra, 1 lingurita coaja rasa de portocala, 1 plic zahar vanilat, 75g faina, 3 oua, 75g ciocolata amaruie topita, 50g zahar, 1 praf de sare, , Crema de vanilie:, , 500ml lapte, 3galbenusuri, 5 linguri zahar, 2 linguri amidon de porumb, 2 plicuri zahar vanilat, 30g unt, 2 linguri zeama de lamaie, Crema de visine, , 2 plicuri gelatina fina, 400g piureu de visine, 100g zahar, 500ml frisca, , Glazura si ornare:, , 200ml sirop de visine, 1 plic Tort-Gelee, 200g frisca, visine, coaja de lamiae verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

30 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de ciocolata,alternand cu restul de faina.Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua,dar cu atentie ca este fraged, sa nu il rupeti.
Se prepara crema de vanilie:
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema de visine:
Gelatina se inmoaie in apa rece conform indicatiilor de pe pachet.Visinile se paseaza bine cu blenderul pana obtinem un piure care apoi se strecoara sa eliminam cojile.Se amesteca piureul de visine cu zaharul,se adauga gelatina si la final se inglobeaza frisca batuta.

Asamblare tort:

Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma,apoi se pune crema de vanilie,apoi al doilea blat si se aseaza pe blat crema de visine.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Ornare:
Se pregateste gelatina cu sucul de visine conform instructiunilor de pe pachet, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca glazura.Se indeparteaza inelul si se spriteaza pe tort rozete din frisca iar marginile se acopera cu frisca.Se orneaza cu coaja de lamiae verde si visine.
Preparare 65 de minute,coacere,30 de minute,racire 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta simfonica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

MOD DE PREPARARE Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Deosebita ...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Deosebita prajitura ta! O simfonie de arome!

  • Fara foto

    silvi0ara , 06 iulie 2010

    lailaobaid,este o gelatina care se pune pe deasupra tortului,un fel de jeleu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O splendoare !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super bunã si aromatã!!!felicitãri pt. ornament*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Silvioare cred ca e delicioasa!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      mama ce bine arata cred ca ii forte bun felicitari

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      sint sigura ca e gustos...numai decit il incerc si eu, dar vreu sa intreb ce e "UN PLIC TORT-GELEE"?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Arata bine,cred ca si gustos....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Ma anunta pe email de comentarii,dar aici nu apare.Ma bucur ca va place.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Arata grozav!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Mmmmm,ce bunatate!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Wow, ce delicios arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

30 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 75g unt
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75g faina
  • 3 oua
  • 75g ciocolata amaruie topita
  • 50g zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 3galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Crema de visine
  • 2 plicuri gelatina fina
  • 400g piureu de visine
  • 100g zahar
  • 500ml frisca
  • Glazura si ornare:
  • 200ml sirop de visine
  • 1 plic Tort-Gelee
  • 200g frisca
  • visine
  • coaja de lamiae verde

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Deosebita ...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort pentru Craciun