autor:

mariana scarlat

» » Paste si pizza

Tortellini cu sunca

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Pentru 4 porţii, un pachet de 250g paste tortellini umplute cu carne, 2 linguri ulei de măsline(sau orice alt ulei aveţi), 200g şuncă tăiată cubuleţe, 200g suc de roşii făcut mai gros(în casă), 150g smântână, parmezan(o brânză mai uscată dată pe răzătoare), sare, piper negru, sos de ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după insrucţiunile de pe plic şi se strecoară. Între timp se căleşte şunca în uleiul de măsline, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul după gust şi puţin sos de chilli, cui îi place mai aromat poate pune şi ceva busuioc, dar eu zic că ce e prea mult, strică. Se lasă să fiarbă până când devine sos. Apoi se adaugă smântâna. Pastele bine scurse, se pun într-un castron destul de mare, se toarnă peste ele sosul, se amestecă uşor, iar deasupra lor se presară parmezan, mai mult sau mai puţin, după cum îi place fiecăruia. Se servesc imediat.
Poftă bună!
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după insrucţiunile de pe plic şi se strecoară. Între timp se căleşte şunca în uleiul de măslin
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe

Salata de Paste cu Fructe

Se fierb pastele 10 - 12 minute in apa clocotita sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana

2 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Multumesc fetelor pentru comentariile voastre! Şi voi aveţi reţete minunate din care mă inspir si eu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Super si asta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Gustoase.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte bun,imi place mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tare bun trebuie sa fie...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      O bunatate !Felicitari,Mari !Chiar si fara poze e pe inteles. Votat,salvat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii
  • un pachet de 250g paste tortellini umplute cu carne
  • 2 linguri ulei de măsline(sau orice alt ulei aveţi)
  • 200g şuncă tăiată cubuleţe
  • 200g suc de roşii făcut mai gros(în casă)
  • 150g smântână
  • parmezan(o brânză mai uscată dată pe răzătoare)
  • sare
  • piper negru
  • sos de ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

5 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate
Parfe cu ciocolată, vanilie și ness  ALINA

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor pentru comentariile voastre! Şi voi aveţi reţete minunate din care mă inspir si eu.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza