autor:

valentina ionita

» » Paste si pizza

Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
250 g de tortellini umplute cu ciuperci, un carnacior cabanos, 2 catei de usturoi, 15o g cascaval pentru sos, 50 g cascaval pentru final, 150 g branza, 4 linguri de smantana, 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri), 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut, piper proaspat macinat, nucsoara dupa gust, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei, unt pentru uns vasul termorezistent

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Tortellini se adauga in apa fiarta sarata si se fierb cand ajung la jumatate din timpul de fierbere obisnuit.
Carnatul ,cascavalul se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca branza rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul taiat cubulete,smantana,laptele,bucatile de carnat, usturoiul tocat si se condimenteaza dupa gust. Tortellini se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Se toarna sosul deasupra, se amesteca, dupa care se adauga deasupra oul batut subtiat cu 5 linguri de lapte, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil pentru gratinare.
Nu se va tine mult la cuptor pentru a evita rumenirea, coacerea excesiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna - reteta mea

Lasagna - reteta mea

Pregatiti besciamella: -se topeste untul intr-o craticioara de inox pt a nu se lipii;intre timp ati

12 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Tarta aperitiv -Pizza

Tarta aperitiv -Pizza

Se face aluatul.Intai se amesteca faina cu margarina si sare pana se omogenizeaza apoi se adauga

8 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc mult...Se pot face si fara carnita sau cu carnita mai slaba. Eu am pus carnacior pt ca da un gust bun,o aroma de afumatura...

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Super faine ! Imi plac mult asa cum le-ai preparat si aromate. Pentru copii nu adaug carnat, insa pun cascaval si smantana din belsug.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Nici nu ma asteptam sa iasa atat de delicioase...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Sunt minunate aceste tortellini.....si cu sos, le lingi pe degete !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g de tortellini umplute cu ciuperci
  • un carnacior cabanos
  • 2 catei de usturoi
  • 15o g cascaval pentru sos
  • 50 g cascaval pentru final
  • 150 g branza
  • 4 linguri de smantana
  • 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri)
  • 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara dupa gust
  • 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
  • unt pentru uns vasul termorezistent

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Se pot face si fara carnita sau cu carnita mai slaba. Eu am pus carnacior pt ca da un gust bun,o aroma de afumatura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Farfalle cu creveti si midii