Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Ingrediente

  • 250 g de tortellini umplute cu ciuperci
  • un carnacior cabanos
  • 2 catei de usturoi
  • 15o g cascaval pentru sos
  • 50 g cascaval pentru final
  • 150 g branza
  • 4 linguri de smantana
  • 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri)
  • 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut
  • piper proaspat macinat, nucsoara dupa gust
  • 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
  • unt pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Tortellini se adauga in apa fiarta sarata si se fierb cand ajung la jumatate din timpul de fierbere obisnuit.

Carnatul ,cascavalul se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca branza rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul taiat cubulete,smantana,laptele,bucatile de carnat, usturoiul tocat si se condimenteaza dupa gust. Tortellini se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Se toarna sosul deasupra, se amesteca, dupa care se adauga deasupra oul batut subtiat cu 5 linguri de lapte, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil pentru gratinare.

Nu se va tine mult la cuptor pentru a evita rumenirea, coacerea excesiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise