Ingrediente
250 g de tortellini umplute cu ciuperci, un carnacior cabanos, 2 catei de usturoi, 15o g cascaval pentru sos, 50 g cascaval pentru final, 150 g branza, 4 linguri de smantana, 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri), 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut, piper proaspat macinat, nucsoara dupa gust, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei, unt pentru uns vasul termorezistent
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
3 voturi
Mod de preparare
Carnatul ,cascavalul se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca branza rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul taiat cubulete,smantana,laptele,bucatile de carnat, usturoiul tocat si se condimenteaza dupa gust. Tortellini se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Se toarna sosul deasupra, se amesteca, dupa care se adauga deasupra oul batut subtiat cu 5 linguri de lapte, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil pentru gratinare.
Nu se va tine mult la cuptor pentru a evita rumenirea, coacerea excesiva.
Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Sunt minunate aceste tortellini.....si cu sos, le lingi pe degete !