autor:

valentina ionita

» » Paste si pizza

Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
250 g de tortellini umplute cu ciuperci, un carnacior cabanos, 2 catei de usturoi, 15o g cascaval pentru sos, 50 g cascaval pentru final, 150 g branza, 4 linguri de smantana, 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri), 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut, piper proaspat macinat, nucsoara dupa gust, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei, unt pentru uns vasul termorezistent

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Tortellini se adauga in apa fiarta sarata si se fierb cand ajung la jumatate din timpul de fierbere obisnuit.
Carnatul ,cascavalul se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca branza rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul taiat cubulete,smantana,laptele,bucatile de carnat, usturoiul tocat si se condimenteaza dupa gust. Tortellini se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Se toarna sosul deasupra, se amesteca, dupa care se adauga deasupra oul batut subtiat cu 5 linguri de lapte, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil pentru gratinare.
Nu se va tine mult la cuptor pentru a evita rumenirea, coacerea excesiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc mult...Se pot face si fara carnita sau cu carnita mai slaba. Eu am pus carnacior pt ca da un gust bun,o aroma de afumatura...

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Super faine ! Imi plac mult asa cum le-ai preparat si aromate. Pentru copii nu adaug carnat, insa pun cascaval si smantana din belsug.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Nici nu ma asteptam sa iasa atat de delicioase...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Sunt minunate aceste tortellini.....si cu sos, le lingi pe degete !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g de tortellini umplute cu ciuperci
  • un carnacior cabanos
  • 2 catei de usturoi
  • 15o g cascaval pentru sos
  • 50 g cascaval pentru final
  • 150 g branza
  • 4 linguri de smantana
  • 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri)
  • 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara dupa gust
  • 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
  • unt pentru uns vasul termorezistent

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Se pot face si fara carnita sau cu carnita mai slaba. Eu am pus carnacior pt ca da un gust bun,o aroma de afumatura...

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu carnati oltenesti