Ingrediente
de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :)), , va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:, , vreo 800 gr cartofi, , 5 oua, , 1 ceapa mare, , ulei pentru prajit, , sare si piper
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
19 voturi
Mod de preparare
Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.
In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.
O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta
Pofta buna!
Tamara Panaete , 01 februarie 2014
se mai poate adauga ardei rosu si verde taiat marunt si parjit la un loc cu ceapa ,cubulete mici de muschiulet sau salam de prin frigider.Nu in cantitati mari ci doar sa dea aspect frumos tortillei cand se taie.
Geta Grozea , 31 ianuarie 2014
FFFF BUNA ,AM MANCAT IN SPANIA ,ESTE CEVA SPECIFIC TARII...
Lacramioara Falcuta , 31 ianuarie 2014
Buna,si eu fac tortilla dar va sfatuiesc sa prajiti separat cartofii si ceapa dupa aceia amestecati cu ouale batute,o sa vedeti ca iese mult mai pufoasa.
mia (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011
Foarte buna.....si eu fac adesea.....