Tortilla

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Tortilla

Ingrediente

  • de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :))
  • va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:
  • vreo 800 gr cartofi
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si micsorati focul lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.

Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.

In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.

O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise