autor:

Alice Ciobanu

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tortilla

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2011

Ingrediente
de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :)), , va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:, , vreo 800 gr cartofi, , 5 oua, , 1 ceapa mare, , ulei pentru prajit, , sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 55 min

19 voturi

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si micsorati focul lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.

Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.

In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.

O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Mai simplu de atat nu se poate. Mai intai de toate, curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si apoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tortilla cu ou, sunca si cheddar

Tortilla cu ou, sunca si cheddar

Intr-o tigaie nonaderenta, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa si ardeiul gras pentru cateva

5 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Cornelia Sava , 03 decembrie 2015

    O sa incerc

  • Aurelia Boncut , 07 august 2015

    Eu pe linga sare , piper pun si o mina de frunza de patrungel taiate foarte marunt. SE POATE FACE UMPLUTA CA UN TORT DA CU SUNCA DE YORK SI CASCAVAL, LA FEL SE POATE FACE SI CU CHIUPERCI SINT MULTE RETETE DE A FACE TORTIA DE CARTOFI SI CU CIAPA .CARTOFI FRANTUZESTI SE FAC IN ALT MOD UNDE SE FOLOSESTE SI SMINTINA,TORTIA DE CARTOFI IN SPAÑA ESTE O MINCARE SPECIFICA , CUM SINT SARMALELE IN ROMANIA

  • Vio Grasu , 01 februarie 2014

    cand eram mic , mancam asa cv,, dar se numeau cartofi frantuzesti , si am 50 de ani

    • Tamara Panaete , 01 februarie 2014

      se mai poate adauga ardei rosu si verde taiat marunt si parjit la un loc cu ceapa ,cubulete mici de muschiulet sau salam de prin frigider.Nu in cantitati mari ci doar sa dea aspect frumos tortillei cand se taie.

    • Geta Grozea , 31 ianuarie 2014

      FFFF BUNA ,AM MANCAT IN SPANIA ,ESTE CEVA SPECIFIC TARII...

    • Lacramioara Falcuta , 31 ianuarie 2014

      Buna,si eu fac tortilla dar va sfatuiesc sa prajiti separat cartofii si ceapa dupa aceia amestecati cu ouale batute,o sa vedeti ca iese mult mai pufoasa.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      Foarte buna.....si eu fac adesea.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

19 voturi

Ingrediente

  • de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra
  • in functie de foame
  • chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :))
  • va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:
  • vreo 800 gr cartofi
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
mia

mia (Chef de cuisine)

Foarte buna.....si eu fac adesea.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.