Tortilla spaniola

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tortilla spaniola

Ingrediente

  • 350-400gr de cartofi
  • o ceapa mare(cui nu ii place ceapa se poate face fara)
  • 6 oua mari
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si se taie in felii mai subtiri.Ceapa se curata si se taie solzisori.Se pune tigaia cu ulei la incins si se caleste ceapa pana se imoaie.Se adauga cartofii si se prajesc la foc mic pana se imaie bine(incep sa prinda culoare aurie).Se scot cartofii si ceapa intr-o sita ca sa se scurga bine uleiul.(in tigaie mai pastram o lingura)Intr-un bol se bat bine ouale,se adauga ceapa si cartofii scursi de ulei si se amesteca bine cu o furculita.Se condimenteaza cu sare si piper.Tot amestecul se adauga in tigaia incinsa si se lasa la foc mic sa se faca pe o parte;5 min,dupa care se intoarce pe cealalta parte cu ajutorul unui capac sau a unei farfurii pe masura tigaii.Se serveste calda cu salata sau pur si simplu.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor