Tortillas cu creveti si guacamole

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr creveti decorticati congelati
  • 2-3 ardei rosii si verzi
  • 1-2 ardei iute
  • 3-4 fire ceapa verde
  • curry
  • cumino
  • sare
  • piper
  • 300gr rosii bucati in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • 50gr unt
  • 30 ml ulei extravirgin
  • 150gr cas de vaca sau cascaval care nu se intinde
  • Tortillas:
  • 250gr faina
  • 120ml apa calduta
  • 10gr drojdie deshidratata
  • 3 linguri ulei masline
  • sare putina
  • Guacamole:
  • 1 avocado
  • 2cape verzi
  • 2-3 lime
  • 2 catei usturoi
  • 125 gr iaurt gras
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crevetii ii lasam la decongelat in frigider intr-o sita 24 ore.

Tortillas: Intr-un castron punem faina apoi apa in care am dizolvat drojdia, uleiul si sarea .Framantam totul foarte bine pana iese un aluat omogen si elastic .Acoperim cu un prosop si lasam la crescut min 40 minute. Dupa ce a crescut putin impartim aluatul in 8 mingiute. Luam o minge de aluat si o intindem subtire de 1-2 mm, rotunda. Daca se lipeste punem faina. Le scuturam de faina in surplus si le coacem in tigaia incinsa si neunsa la foc mediu. Ca sa controlom cand e coapta pe o parte si buna de intors, trebuie sa vedem niste puncte negre, atunci stim ca e gata pe partea respectiva.

Curatam zarzavatul si intr-o tigaie inalta sau wok punem uleiul si apoi ceapa taiata marunt, numai partea alba, ardeii taiati patratele de cca 2-3cm, ardeiul iute tocat, (tot sau mai putin depinde cat doriti de iute) si lasam la prajit la foc mediu. Cand s-au inmuiat un pic ardeii condimentam dupa gust si adaugam rosiile. Lasam sa fiarba la foc mic pana sunt gata ardeii.

Intr-o tigaie separat, topim untul, punem usturoiul zdrobit si cand a prins putina culoare adaugam crevetii. Focul trebuie sa fie iute si amestecam repede crevetii ca sa-i ia focul pe toti si repede max 1 minut.

Trecem crevetii in tigaia cu ardei, marim focul si la primele doua clocote oprim focul. Adaugam casul dat pe razatoare amestecam bine si umplem tortillas.

Guacamole le pregatim astfel: Taiem avocado in doua ii scoatem samburele apoi miezul pana la coaja. Punem miezul de avocado in blender, ceapa, numai partea alba si restul ingredientelor si mixam bine. Inainte sa puneti toata zeama de la lime gustati si vedeti cat doriti de acru.

Daca vrem sa facem de post atunci se poate inlocui untul cu ulei de masline si se renunta la cas, este la fel de bun. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise