autor:

» » Torturi

Tortul Mari cu visine

Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 200 g faina, 50 g cacao, 3 fiole esenta de vanilie, un pachet praf de copt, , Crema:, 10 galbenusuri, 500 g margarina rama, 600 g zahar, 100 g cacao, 125 ml apa, 3 fiole de esenta de rom, 2 linguri de nes, visine fara samburi din visinata 200 g, cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite, , Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone), , Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.
faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.

CREMA
Se freaca margarina moale.
Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.
Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.
Se da apoi la rece pentru o ora.

Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.
Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul
blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.
Ornamentezi tortul cum vrei.

Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).
Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Mari cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kennya (Bucatar sef):

    L-am facut si a iesit super.I-am imbunatatit gustul cu vanilie de bourbon. Merita sa-l incercati.

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

    Mi s-a facut o pofta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Arata minunat!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • un pachet praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g margarina rama
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 125 ml apa
  • 3 fiole de esenta de rom
  • 2 linguri de nes
  • visine fara samburi din visinata 200 g
  • cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite
  • Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone)
  • Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mariana micu
Tort de piscoturi cu ananas

Tort de piscoturi cu ananas

Freci untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Prepari budinca conform instructiunilor de pe

6 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mi s-a facut o pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Timis