Tortul Mari cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tortul Mari cu visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • un pachet praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g margarina rama
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 125 ml apa
  • 3 fiole de esenta de rom
  • 2 linguri de nes
  • visine fara samburi din visinata 200 g
  • cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite
  • Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone)
  • Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.

faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.

Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.

CREMA

Se freaca margarina moale.

Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.

Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.

Se da apoi la rece pentru o ora.

Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.

Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul

blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.

Ornamentezi tortul cum vrei.

Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).

Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise