autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul Mari cu visine

Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 200 g faina, 50 g cacao, 3 fiole esenta de vanilie, un pachet praf de copt, , Crema:, 10 galbenusuri, 500 g margarina rama, 600 g zahar, 100 g cacao, 125 ml apa, 3 fiole de esenta de rom, 2 linguri de nes, visine fara samburi din visinata 200 g, cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite, , Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone), , Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.
faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.

CREMA
Se freaca margarina moale.
Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.
Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.
Se da apoi la rece pentru o ora.

Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.
Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul
blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.
Ornamentezi tortul cum vrei.

Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).
Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Mari cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de zahar ars cu cafea

Tort de zahar ars cu cafea

Crema: Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp

11 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tiramisu de vara

Tiramisu de vara

Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone

18 voturi    14 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    kennya (Bucatar sef):

    L-am facut si a iesit super.I-am imbunatatit gustul cu vanilie de bourbon. Merita sa-l incercati.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

    Mi s-a facut o pofta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Arata minunat!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • un pachet praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g margarina rama
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 125 ml apa
  • 3 fiole de esenta de rom
  • 2 linguri de nes
  • visine fara samburi din visinata 200 g
  • cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite
  • Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone)
  • Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mariana micu
Tort de piscoturi cu ananas

Tort de piscoturi cu ananas

Freci untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Prepari budinca conform instructiunilor de pe

6 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mi s-a facut o pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de bezea