Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.
faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.
CREMA
Se freaca margarina moale.
Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.
Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.
Se da apoi la rece pentru o ora.
Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.
Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul
blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.
Ornamentezi tortul cum vrei.
Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).
Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii