autor:

GeoGia

» » Torturi

Tortul nostru brownie

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2016

Ingrediente
4 oua, 200 g zahar, 250 g unt, 300 g ciocolata neagra, 200 g faina, un praf de sare, 200 g caramele cu lapte, 500 g mascarpone, 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca, un plic gelatina granule, 100 g bobite de ciocolata, 2-3 linguri zahar pudra, 4 batoane snickers mari

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.

Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt(24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Topim caramelele cu frisca lichida( cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar ( depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si frisca si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.

Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu curga crema.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.

Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.

Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt(2cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie firbinte). Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.

Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers.Pe margini am lasat sa curga ciocolata topita cu frisca lichida, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece.Depinde de rabdarea fiecaruia.

Nu stiu ce as mai putea spune despre acest tort.Ciocolata, caramel ,mascarpone, ciocolata ........ nu poate fi decat D E M E N T I A L.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul nostru brownie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g caramele cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca
  • un plic gelatina granule
  • 100 g bobite de ciocolata
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 4 batoane snickers mari

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu