Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.
Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt(24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.
Topim caramelele cu frisca lichida( cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.
Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar ( depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si frisca si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.
Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu curga crema.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.
Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.
Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt(2cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie firbinte). Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.
Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers.Pe margini am lasat sa curga ciocolata topita cu frisca lichida, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece.Depinde de rabdarea fiecaruia.
Nu stiu ce as mai putea spune despre acest tort.Ciocolata, caramel ,mascarpone, ciocolata ........ nu poate fi decat D E M E N T I A L.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii