Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se coace 15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racesca. Se desfac feliile portocalelor si ale grapefruit-urilor. Gelatina se moaie in apa rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, mascarpone si 2 linguri de campari. Se incalzesc 350 ml nectar de grapefruit. Se dizolva inauntru gelatina si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Se da la rece 15 min. Se bate frisca. Se pun 5 linguri deoparte, restul se amesteca cu crema. Blatul cumparat se taie pe 2 nivele. Se unge cu gem incalzit blatul preparat. Se pune o parte din blatul cumparat, 1/2 din citrice, crema, cealalta jumatate de blat. Se pun deasupra citricele ramase si se da la rece 3 ore. Se prepara glazura cu 3 linguri de campari si restul de nectar si se toarna peste fructe. Se decoreaza pe margine cu frisca oprita si migdalele sfaramate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii