autor:

autor

» » Torturi

Tortul paradisului

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 150 g faina, 4 linguri zahar, sare, un albus, 100 g unt, un blat cumparat., Crema: 2 grapefruituri roz, 4 portocale, 10 g gelatina, 125 g zahar, 300 g iaurt, 300 g mascarpone, 5 linguri campari, 550 ml nectar de grapefruit, 400 ml frisca, 3 linguri gem, un plic glazura transparenta pentru tort, 125 g migdale sfaramate.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se coace 15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racesca. Se desfac feliile portocalelor si ale grapefruit-urilor. Gelatina se moaie in apa rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, mascarpone si 2 linguri de campari. Se incalzesc 350 ml nectar de grapefruit. Se dizolva inauntru gelatina si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Se da la rece 15 min. Se bate frisca. Se pun 5 linguri deoparte, restul se amesteca cu crema. Blatul cumparat se taie pe 2 nivele. Se unge cu gem incalzit blatul preparat. Se pune o parte din blatul cumparat, 1/2 din citrice, crema, cealalta jumatate de blat. Se pun deasupra citricele ramase si se da la rece 3 ore. Se prepara glazura cu 3 linguri de campari si restul de nectar si se toarna peste fructe. Se decoreaza pe margine cu frisca oprita si migdalele sfaramate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul paradisului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca de cocos si zmeura

Tort cu nuca de cocos si zmeura

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

4 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Blat: 150 g faina
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • un albus
  • 100 g unt
  • un blat cumparat.
  • Crema: 2 grapefruituri roz
  • 4 portocale
  • 10 g gelatina
  • 125 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 300 g mascarpone
  • 5 linguri campari
  • 550 ml nectar de grapefruit
  • 400 ml frisca
  • 3 linguri gem
  • un plic glazura transparenta pentru tort
  • 125 g migdale sfaramate.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de piscoturi cu visine