autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul reginei Mary

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
250 g aluat de foietaj (eventual "Bela", care se gaseste in magazinele alimentare), 2 linguri marmelada de caise, , 90 g unt, , 1/2 cana zahar fin, , 4 oua batute usor, , 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert), , 1/4 cana stafide, , 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se taie cu un cutit). Se pune forma 20 de minute la frigider. Se scoate, se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace vreme de 10 minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu marmelada de caise. 2. Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand mereu. Se adauga faina, stafidele si fructele glasate. Se mai amesteca 20 de secunde, pana cand compozitia devine omogena. 3. Se pune amestecul peste blatul de aluat uns cu gem (trebuie sa fie rece) si se mai baga in cuptor vreme de 10 minute. Se reduce flacara si se mai lasa tortul sa se coaca 25 de minute. Se serveste rece sau cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul reginei Mary" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Incalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul

15 voturi    8 comentarii
2h
Torturi
Tort trei ciocolate

Tort trei ciocolate

Nu am mai postat nicio reteta de ceva timp, asa ca am decis sa revin in forta cu un tort pentru ocazii

3 voturi    2 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250 g aluat de foietaj (eventual "Bela"
  • care se gaseste in magazinele alimentare)
  • 2 linguri marmelada de caise
  • 90 g unt
  • 1/2 cana zahar fin
  • 4 oua batute usor
  • 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert)
  • 1/4 cana stafide
  • 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Capsunica fericita