autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortul reginei Mary

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
250 g aluat de foietaj, 2 linguri marmelada de caise, 90 g unt, 1/2 cana zahar fin, 4 oua batute usor, 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert), 1/4 cana stafide, 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

56 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se taie cu un cutit). Se pune forma 20 de minute la frigider.

Se scoate, se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace vreme de 10 minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu marmelada de caise.

Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand mereu. Se adauga faina, stafidele si fructele glasate. Se mai amesteca 20 de secunde, pana cand compozitia devine omogena.

Se pune amestecul peste blatul de aluat uns cu gem (trebuie sa fie rece) si se mai baga in cuptor vreme de 10 minute. Se reduce flacara si se mai lasa tortul sa se coaca 25 de minute. Se serveste rece sau cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul reginei Mary" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Tapetam o forma de tort cu marginile detasabile cu piscoturi inmuiate in compot de piersici. Se pun

0 voturi    0 comentarii
12h 30 min
Torturi
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

15 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    lavinia , 06 martie 2009

    Adaugati si poza ca sa stiu si eu la ce ma uit ca poate sa fie atat de bun tortu asta da... fara poza nu valoreaza nimic. Asta e .....

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

56 voturi

Ingrediente

  • 250 g aluat de foietaj
  • 2 linguri marmelada de caise
  • 90 g unt
  • 1/2 cana zahar fin
  • 4 oua batute usor
  • 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert)
  • 1/4 cana stafide
  • 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.

Raporteaza reteta

Fara foto

lavinia

Adaugati si poza ca sa stiu si eu la ce ma uit ca poate sa fie atat de bun tortu asta da... fara poza nu valoreaza nimic. Asta e .....

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu menta