Pasul 1: Într-un castron se amestecă făina, cacao, bicarbonatul și apoi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25min. Pentru cuptorul electric - 180grade, pentru cuptorul cu gaz - trepetele 2-3.
Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.
Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.
Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.
Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii