Pasul 1: Într-un castron se amestecă făina, cacao, bicarbonatul și apoi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25min. Pentru cuptorul electric - 180grade, pentru cuptorul cu gaz - trepetele 2-3.
Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.
Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.
Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.
Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii