Ingrediente
Din această compoziți ne vor ieși 9 tortulețe!, , Blat: 270g făină, 2 linguri rase de cacao neagră, 1 linguriță rasă de bicarbonat, 130g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 400ml lapte, 100ml ulei, , Umplutură: restul de prăjitură după tăierea tortulețelor, 3 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni), 3 linguri rom, , Glazură: 6 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni), , Decorare: 1 plic glazură de lămâie, , Se folosește tavă de copt 30x40cm, se pot folosii orice forme aveți pentru tăiat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.
Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.
Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.
Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.