autor:

Vărzar_Iuliana

» » Torturi

Tortulețe din dragoste

Autor: Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
Din această compoziți ne vor ieși 9 tortulețe!, , Blat: 270g făină, 2 linguri rase de cacao neagră, 1 linguriță rasă de bicarbonat, 130g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 400ml lapte, 100ml ulei, , Umplutură: restul de prăjitură după tăierea tortulețelor, 3 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni), 3 linguri rom, , Glazură: 6 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni), , Decorare: 1 plic glazură de lămâie, , Se folosește tavă de copt 30x40cm, se pot folosii orice forme aveți pentru tăiat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un castron se amestecă făina, cacao, bicarbonatul și apoi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25min. Pentru cuptorul electric - 180grade, pentru cuptorul cu gaz - trepetele 2-3.



Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.



Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.



Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.



Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulețe din dragoste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Minitort dietetic cu iaurt si fructe - 4 portii

Minitort dietetic cu iaurt si fructe - 4 portii

Total calorii - 336.3 la 640 g O portie de 160 g = 84.08 cal Se dizolva gelatina in jumatate

2 voturi    0 comentarii
20 min
Torturi
Tort de Anul Nou

Tort de Anul Nou

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam

13 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Din această compoziți ne vor ieși 9 tortulețe!
  • Blat: 270g făină
  • 2 linguri rase de cacao neagră
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 130g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 400ml lapte
  • 100ml ulei
  • Umplutură: restul de prăjitură după tăierea tortulețelor
  • 3 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni)
  • 3 linguri rom
  • Glazură: 6 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni)
  • Decorare: 1 plic glazură de lămâie
  • Se folosește tavă de copt 30x40cm
  • se pot folosii orice forme aveți pentru tăiat.

Raporteaza reteta

Retete
de Vărzar_Iuliana
Tort inventat cu ciocolată

Tort inventat cu ciocolată

Se freacă gălbenușurile cu zahăr până se obține o cremă. Separat se amestecă făina cu praful

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi
Salată de cartofi cu maioneză

Salată de cartofi cu maioneză

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă fierbinte. Când sunt gata se curăță imediat și

5 voturi    1 comentariu
40 min
Salate din oua
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Caprese cu migdale