autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tortuleţ proaspăt Ileana

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
Pişcoturi(sau blat de biscuiţi, vezi Cheesecake Andra), - 500 g de brânză slabă de vaci, - 150 g de smântănă groasă, - 120 g de zahăr praf + 2 linguri, - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure, - 5 foi de gelatină

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Crema:

Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.
Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.
Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.
Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.
Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.
Glazura de zmeură:
Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).
Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.
Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.
Scoate delicat să-şi păstreze forma.
Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.
Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuleţ proaspăt Ileana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul (cca 2-3 minute). Apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat albusurile bine de tot, adaugam zaharul si batem din nou albusurile. Capsunile le dam prin

10 voturi    9 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Foarte bun cu zmeura!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Mmmmmmmmmmmm si ce culori frumoase si apetisante!*****

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Si eu vreau o feliuta din acest tortulet delicios...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Primesc si eu o feliuta de tortulet ? yumi,yumi mi-ai facut o poftaaaa. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Un deliciu!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Foarte bun...mmmm !!!! Aromat si usor de facut ...felicitari *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pişcoturi(sau blat de biscuiţi
  • vezi Cheesecake Andra)
  • - 500 g de brânză slabă de vaci
  • - 150 g de smântănă groasă
  • - 120 g de zahăr praf + 2 linguri
  • - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure
  • - 5 foi de gelatină

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun cu zmeura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza de vaci