Ingrediente
Pişcoturi(sau blat de biscuiţi, vezi Cheesecake Andra), - 500 g de brânză slabă de vaci, - 150 g de smântănă groasă, - 120 g de zahăr praf + 2 linguri, - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure, - 5 foi de gelatină
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.
Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.
Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.
Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.
Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.
Glazura de zmeură:
Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).
Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.
Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.
Scoate delicat să-şi păstreze forma.
Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.
Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Primesc si eu o feliuta de tortulet ? yumi,yumi mi-ai facut o poftaaaa. *****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Un deliciu!
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Foarte bun...mmmm !!!! Aromat si usor de facut ...felicitari *****