autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tortuleţ proaspăt Ileana

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
Pişcoturi(sau blat de biscuiţi, vezi Cheesecake Andra), - 500 g de brânză slabă de vaci, - 150 g de smântănă groasă, - 120 g de zahăr praf + 2 linguri, - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure, - 5 foi de gelatină

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Crema:

Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.
Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.
Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.
Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.
Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.
Glazura de zmeură:
Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).
Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.
Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.
Scoate delicat să-şi păstreze forma.
Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.
Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuleţ proaspăt Ileana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

23 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Foarte bun cu zmeura!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Mmmmmmmmmmmm si ce culori frumoase si apetisante!*****

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Si eu vreau o feliuta din acest tortulet delicios...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Primesc si eu o feliuta de tortulet ? yumi,yumi mi-ai facut o poftaaaa. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Un deliciu!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Foarte bun...mmmm !!!! Aromat si usor de facut ...felicitari *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pişcoturi(sau blat de biscuiţi
  • vezi Cheesecake Andra)
  • - 500 g de brânză slabă de vaci
  • - 150 g de smântănă groasă
  • - 120 g de zahăr praf + 2 linguri
  • - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure
  • - 5 foi de gelatină

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun cu zmeura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe (mere, visine)