autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortulete cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 4 oua, , 125 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 baton vanilie (miezul razuit), , 50 g faina, , 50 g zeamil (sau amidon), , 75 g migdale macinate., Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise, , 6 piersici (750 g)., Pentru bezea - 3 albusuri, , 150 g zahar, , 1 lingura lichior de migdale, , 25 g migdale macinate., Pentru ornat: 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fistic taiat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu 4 linguri de apa rece, incorporandu-se - in ploaie - zaharul si sarea.
Se adauga galbenusurile, miezul de vanilie, faina, zeamilul si migdalele, se amesteca usor si se intinde aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se da 15-20 de minute la cuptorul incins la 175gr. si dupa ce s-a copt aluatul, se lasa sa se raceasca si se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 9 cm.
Pentru umplutura: se incalzeste gemul, se amesteca bine si se intinde peste cele 12 cercuri de aluat. Se oparesc piersicile cu apa clocotita, se curata de pielita, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se aseaza cate o jumatate de piersica pe fiecare tortulet.
Se bat bine albusurile pentru bezea, se adauga zaharul in ploaie (putin cate putin), lichiorul de migdale si migdalele macinate, se toarna intr-un cornet si se spriteaza de jur imprejurul fiecarei jumatati de piersica.
Se dau tortuletele 7-8 minute la cuptor (temperatura: 200gr.), se ung cu gemul de caise incalzit (cel pentru ornat) si se presara cu fisticul taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU TRANDAFIRI ALBASTRI

TORT CU TRANDAFIRI ALBASTRI

Dupa ce am taiat blatul in doua, am facut un sirop din apa fiarta, zahar si esenta de rom si am insiropat

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort palarie

Tort palarie

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul,

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 baton vanilie (miezul razuit)
  • 50 g faina
  • 50 g zeamil (sau amidon)
  • 75 g migdale macinate.
  • Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise
  • 6 piersici (750 g).
  • Pentru bezea - 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 25 g migdale macinate.
  • Pentru ornat: 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fistic taiat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu fructe de padure