autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortulete cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 4 oua, , 125 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 baton vanilie (miezul razuit), , 50 g faina, , 50 g zeamil (sau amidon), , 75 g migdale macinate., Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise, , 6 piersici (750 g)., Pentru bezea - 3 albusuri, , 150 g zahar, , 1 lingura lichior de migdale, , 25 g migdale macinate., Pentru ornat: 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fistic taiat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu 4 linguri de apa rece, incorporandu-se - in ploaie - zaharul si sarea.
Se adauga galbenusurile, miezul de vanilie, faina, zeamilul si migdalele, se amesteca usor si se intinde aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se da 15-20 de minute la cuptorul incins la 175gr. si dupa ce s-a copt aluatul, se lasa sa se raceasca si se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 9 cm.
Pentru umplutura: se incalzeste gemul, se amesteca bine si se intinde peste cele 12 cercuri de aluat. Se oparesc piersicile cu apa clocotita, se curata de pielita, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se aseaza cate o jumatate de piersica pe fiecare tortulet.
Se bat bine albusurile pentru bezea, se adauga zaharul in ploaie (putin cate putin), lichiorul de migdale si migdalele macinate, se toarna intr-un cornet si se spriteaza de jur imprejurul fiecarei jumatati de piersica.
Se dau tortuletele 7-8 minute la cuptor (temperatura: 200gr.), se ung cu gemul de caise incalzit (cel pentru ornat) si se presara cu fisticul taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Tort cu 3 tipuri de ciocolata

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune

33 voturi    18 comentarii
2h
Torturi
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 baton vanilie (miezul razuit)
  • 50 g faina
  • 50 g zeamil (sau amidon)
  • 75 g migdale macinate.
  • Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise
  • 6 piersici (750 g).
  • Pentru bezea - 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 25 g migdale macinate.
  • Pentru ornat: 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fistic taiat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsune si busuioc