autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortulete cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 4 oua, , 125 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 baton vanilie (miezul razuit), , 50 g faina, , 50 g zeamil (sau amidon), , 75 g migdale macinate., Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise, , 6 piersici (750 g)., Pentru bezea - 3 albusuri, , 150 g zahar, , 1 lingura lichior de migdale, , 25 g migdale macinate., Pentru ornat: 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fistic taiat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu 4 linguri de apa rece, incorporandu-se - in ploaie - zaharul si sarea.
Se adauga galbenusurile, miezul de vanilie, faina, zeamilul si migdalele, se amesteca usor si se intinde aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se da 15-20 de minute la cuptorul incins la 175gr. si dupa ce s-a copt aluatul, se lasa sa se raceasca si se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 9 cm.
Pentru umplutura: se incalzeste gemul, se amesteca bine si se intinde peste cele 12 cercuri de aluat. Se oparesc piersicile cu apa clocotita, se curata de pielita, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se aseaza cate o jumatate de piersica pe fiecare tortulet.
Se bat bine albusurile pentru bezea, se adauga zaharul in ploaie (putin cate putin), lichiorul de migdale si migdalele macinate, se toarna intr-un cornet si se spriteaza de jur imprejurul fiecarei jumatati de piersica.
Se dau tortuletele 7-8 minute la cuptor (temperatura: 200gr.), se ung cu gemul de caise incalzit (cel pentru ornat) si se presara cu fisticul taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 baton vanilie (miezul razuit)
  • 50 g faina
  • 50 g zeamil (sau amidon)
  • 75 g migdale macinate.
  • Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise
  • 6 piersici (750 g).
  • Pentru bezea - 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 25 g migdale macinate.
  • Pentru ornat: 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fistic taiat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu marmelada de fructe si ciocolata