autor:

Fara foto

» » Torturi

Tortulete cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 4 oua, , 125 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 baton vanilie (miezul razuit), , 50 g faina, , 50 g zeamil (sau amidon), , 75 g migdale macinate., Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise, , 6 piersici (750 g)., Pentru bezea - 3 albusuri, , 150 g zahar, , 1 lingura lichior de migdale, , 25 g migdale macinate., Pentru ornat: 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fistic taiat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu 4 linguri de apa rece, incorporandu-se - in ploaie - zaharul si sarea.
Se adauga galbenusurile, miezul de vanilie, faina, zeamilul si migdalele, se amesteca usor si se intinde aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se da 15-20 de minute la cuptorul incins la 175gr. si dupa ce s-a copt aluatul, se lasa sa se raceasca si se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 9 cm.
Pentru umplutura: se incalzeste gemul, se amesteca bine si se intinde peste cele 12 cercuri de aluat. Se oparesc piersicile cu apa clocotita, se curata de pielita, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se aseaza cate o jumatate de piersica pe fiecare tortulet.
Se bat bine albusurile pentru bezea, se adauga zaharul in ploaie (putin cate putin), lichiorul de migdale si migdalele macinate, se toarna intr-un cornet si se spriteaza de jur imprejurul fiecarei jumatati de piersica.
Se dau tortuletele 7-8 minute la cuptor (temperatura: 200gr.), se ung cu gemul de caise incalzit (cel pentru ornat) si se presara cu fisticul taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 baton vanilie (miezul razuit)
  • 50 g faina
  • 50 g zeamil (sau amidon)
  • 75 g migdale macinate.
  • Pentru umplutura - 3 linguri gem de caise
  • 6 piersici (750 g).
  • Pentru bezea - 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 25 g migdale macinate.
  • Pentru ornat: 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fistic taiat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata