pregatim blatul astfel:
separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
dupa ce s-a copt il dam la rece.
intre timp facem crema astfel:
mixam iuarturile cu zaharul vanilat.
gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.
dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema, dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii