autor:

pusikmea

» » Torturi

tortuletul meu de Paste

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
pt blat:, , * 6 oua, * 16 linguri de zahar, * 16 linguri de ulei, * 500 g faina, * un praf de copt, * esenta de valile, * 2 linguri de cacao, , pt crema:, , * 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise, * 4 plicuri zahar vanilat, * 2 plicuri gelatina, * cateva caise din compot, * 1 kiwi, * esenta de vanilie, , pt glazura:, , * 1 pachet decor de glazura de la dr oetker, * bombonele pt decor, * un iepuras de ciocolata alba, * nuca de cocos diverse culori

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

pregatim blatul astfel:
separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

dupa ce s-a copt il dam la rece.

intre timp facem crema astfel:
mixam iuarturile cu zaharul vanilat.

gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.

dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema, dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tortuletul meu de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

13 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Choux a la Cluj

Choux a la Cluj

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

    multumesc pentru aprecieri :*

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Arata ft bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Tare dragut, imi place mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un tortulet foarte colorat...si mie imi place sa fac pe torturi diferite teme...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • * 6 oua
  • * 16 linguri de zahar
  • * 16 linguri de ulei
  • * 500 g faina
  • * un praf de copt
  • * esenta de valile
  • * 2 linguri de cacao
  • pt crema:
  • * 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
  • * 4 plicuri zahar vanilat
  • * 2 plicuri gelatina
  • * cateva caise din compot
  • * 1 kiwi
  • * esenta de vanilie
  • pt glazura:
  • * 1 pachet decor de glazura de la dr oetker
  • * bombonele pt decor
  • * un iepuras de ciocolata alba
  • * nuca de cocos diverse culori

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

pusikmea (Chef de cuisine)

multumesc pentru aprecieri :*

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Torturi

Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Dobos fara coacere Tort Dobos fara coacere

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca si crema de vanilie