autor:

anuta

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Traistutele lui Craciun

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2018

Ingrediente
aluat: , cca. 350 g faina, 1 ou, sar, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita legume deshidratate, 1 lingurita amestec condimente uscat, (oregano,cimbrisor,piper dafin,busuioc), umplutura:, un piept de pui fara os, 6-7 ciuperci proaspete, un ardei rosu, o ceapa rosie, sare,, condimenrte uscate,, o lingurita de legume deshidratate, ulei de masline, sare, decor:, boia dulce de ardei, crengute de oregano

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm.

Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, ciupercile curatate se maruntesc felii si se calesc toate in ulei incins de masline. Cand se inmoaie un pic legumele, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete mici, saram si condimentam, amestecand continuu cca 10 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc.

Intr-o oala punem apa cuo lingura de sare sa dea in fiert.

Pe fiecare disc de aluat se pune umplutura impartita si ea in 4 portii egale.

Aluatul se aduna de la margine intr-un singur punct, formand mici saculeti care se prind cu grija cu o ata alimentara. Cand apa da in clocot,scufundam saculetii 7 minute sa fiarba la foc domol. Eu am asezat saculetii pe o sita cu coada pe care am scufundat-o in oala astfel saculetii au ramas frumosi.

Se unge o forma de briose cu ulei de masline si se asaza cu grija cate un saculet in fiecare forma si dam 10 minute la cuptorul preincalzit inante, pana se rumenesc frumos. Se scot cu grija din forme, se asaza pe platou si se strecoara deasupra boia.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Traistutele lui Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu zmeura si rodie

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

7 voturi    2 comentarii
4h
Retete de Craciun
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat: 
  • cca. 350 g faina
  • 1 ou
  • sar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • 1 lingurita amestec condimente uscat
  • (oregano,cimbrisor,piper dafin,busuioc)
  • umplutura:
  • un piept de pui fara os
  • 6-7 ciuperci proaspete
  • un ardei rosu
  • o ceapa rosie
  • sare,
  • condimenrte uscate,
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei de masline
  • sare
  • decor:
  • boia dulce de ardei
  • crengute de oregano

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
TORT APERITIV