Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, adaugam feliile de mere, zaharul si scortisoara. Tinem pe foc pana se inmoaie merele, aproximtiv 10 minute. Dam tigaia de-o parte si lasam la racit.
Pentru aluat cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde punem ouale intregi, zaharul, coaja rasa de lamaie, vanilia, sarea, drojdia pe care am inmuiat-o cu 2-3 linguri de lapte caldut. Incepem sa framantam, adaugand laptele putin cate putin (nu e obligatoriu sa-l incorporam pe tot), apoi uleiul, astfel incat sa obtinem un aluat care sa nu ni se mai lipeasca de maini.
Lasam la dospit aproximativ 1 ora, dupa care intindem cate o foaie cu grosimea de 2-3 mm si taiem fasii inguste de 2cm, lungimea de aprox 20-25 cm.
Peste fiecare fasie, asezam felii de mere cu partea bombata in sus si ungem partea de jos cu sucul din tigaie.
Infasuram aluatul astfel incat sa ramana afara cate putin din feliile de mere, apoi presam putin. Asezam trandafirasii in tava de la aragaz, ii ungem cu ou si presaram zahar peste ei. Ii dam la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii