Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, adaugam feliile de mere, zaharul si scortisoara. Tinem pe foc pana se inmoaie merele, aproximtiv 10 minute. Dam tigaia de-o parte si lasam la racit.
Pentru aluat cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde punem ouale intregi, zaharul, coaja rasa de lamaie, vanilia, sarea, drojdia pe care am inmuiat-o cu 2-3 linguri de lapte caldut. Incepem sa framantam, adaugand laptele putin cate putin (nu e obligatoriu sa-l incorporam pe tot), apoi uleiul, astfel incat sa obtinem un aluat care sa nu ni se mai lipeasca de maini.
Lasam la dospit aproximativ 1 ora, dupa care intindem cate o foaie cu grosimea de 2-3 mm si taiem fasii inguste de 2cm, lungimea de aprox 20-25 cm.
Peste fiecare fasie, asezam felii de mere cu partea bombata in sus si ungem partea de jos cu sucul din tigaie.
Infasuram aluatul astfel incat sa ramana afara cate putin din feliile de mere, apoi presam putin. Asezam trandafirasii in tava de la aragaz, ii ungem cu ou si presaram zahar peste ei. Ii dam la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna !!!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii