Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Ingrediente

  • 500 de grame de iaurt natural/cremos
  • 3 banane foarte coapte
  • 100g ciocolata neagra/cu lapte
  • 25g unt

Mod de preparare

Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de coaja. Pasam amestecul apoi, acoperim bolul cu o folie si dam recipientul la frigider.

Maruntim ciocolata si impreuna cu untul, le punem la topit pe bae marie, amestecand continuu.

Luam formele de silicon, le asezam pe o tava de metal (sau plastic rezistenta la congelator) si cu o pensula, ungem fiecare petala de trandafir cu ciocolata, astfel incat sa fie bine acoperite dar, intr-un strat suptire. Ciocolata se v-a intari rapid.

Scoatem bolul cu mixt-ul de inghetata din frigider si umplem formele. Acoperim tava cu folie apoi asezam tava in congelator.

Dupa aproximativ 3h, inghetata se poate servi. Datorita formelor de silicon atat de flexibile, se vor scoate trandafirii inghetati, cu petale de ciocolata  foarte usor.

Daca aveti o masina de inghetata, trandafirii se vor ingheta intr-o ora si desigur inghetata v-a fi mai cremoasa, dar oricare varianta o alegeti, rezultatul este un deliciu.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci