autor:

kok miori

» » Torturi

Transh ciocolata-tort cu crema

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
ptr aluat, 150 gr margarina, 100 gr zahar, 1plic de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita de scortisoara macinata, 150 gr de ciocolata de menaj sau amaruie, 6 oua despartite, 100 gr de zahar, 150 gr de faina, hirtie de pergament, , ptr crema, 200 gr de ciocolata amaruie, 2 oua, 400 gr zahar pudra, 200 gr de unt, 2 paharele de rom brandy

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de 25*30 cu hirtie de pergament.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se topeste ciocolata la ben -marin si se lasa deoparte.
Se bate spuma margarina moale cu zahar ,zahar vanilat si scortisoara si coaja de lamaie,se adauga ciocolata si se continua frecatul continutului,se adauga galbenusele unul cite unul.Aparte se bat albusele spuma cu zahar dupa care se impreuneaza amestecurile si se adauga faina in miscari usoare.Se varsa in tava se aranjeaza sa fie egala peste tot si se coace 25 de minute sau pina cind bitul este uscat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in lungume in doua fasii si daca blatul vi se pare prea gros se poate taia in doua asa ca vor deveni 4 foi.

crema
Se rade ciocolata in bucatele mici.
Se bate untul cu zahar pudra dupa care adaugam ouale si ciocolata rasa si deasemeni romul.Se bate pina cind crema este spumoasa si nu se simte zaharul daca vreti sa fie mai inchisa adaugati 2 lingurite de cacao.
Pe un platou se pune o foaie de blat se unge cu crema si se adauga celalalt blat si tot asa pina la ultimul se unge cu crema si prin prejur si se poate orna cu nuca macinata si cirese confiate. Se lasa citeva ore la frigider si se poate servi . este splendida si usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Transh ciocolata-tort cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure

Tort cu mousse de fructe de padure

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si l-am facut pentru ziua fetitei mele care

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Imi place blatul si sigur am sa-l incerc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 150 gr de ciocolata de menaj sau amaruie
  • 6 oua despartite
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • hirtie de pergament
  • ptr crema
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 400 gr zahar pudra
  • 200 gr de unt
  • 2 paharele de rom brandy

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Imi place blatul si sigur am sa-l incerc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu mousse de zmeura