autor:

Simona_Georgescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2018

Ingrediente
400 gr capsune proaspete, , Cateva frunze de lamaita, 1 lingurita zahar brut, Fursecuri sau piscoturi (eu am folosit limbi de pisica), Pentru blat:, 3 albusuri, 1 praf de sare, 3 linguri zahar brut, 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale, 2 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 50 ml zeama de portocala sau lamaie, 2 linguri ulei, Pentru crema:, 200 ml smantana pentru frisca, 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci), 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura), 2 linguri zahar brut(optional, daca doriti mai dulce desertul), In plus: sucul de la 1-2 portocale, Pentru decor: frunze de lamaita, ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului.



Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosi la straturile din interior…



Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare.



Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunile taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri (eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora.

Se serveste cu mare pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de fructe
salata de fructe

salata de fructe

se aleg fructe proaspete.se spala bine si se taie cubulete.se aseaza intr-un vas se adauga coniac.se

5 voturi    9 comentarii
15 min
Salate de fructe
Salata din fructul pasiunii, kaki si tamarillos

Salata din fructul pasiunii, kaki si tamarillos

Spălaţi fructele şi menta. Tăiaţi în jumătăţi fructul pasiunii şi tamarillos

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 gr capsune proaspete
  • Cateva frunze de lamaita
  • 1 lingurita zahar brut
  • Fursecuri sau piscoturi (eu am folosit limbi de pisica)
  • Pentru blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml zeama de portocala sau lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci)
  • 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura)
  • 2 linguri zahar brut(optional
  • daca doriti mai dulce desertul)
  • In plus: sucul de la 1-2 portocale
  • Pentru decor: frunze de lamaita
  • ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de fructe

Pere posate in vin Pere posate in vin

Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de fructe Salata de fructe

Fructele sunt adorate de toata lumea, mic si mare. Le folosim la prajituri, tarte, dulceturi si marmelade, salate de fructe sau

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Salata de fructe