autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu peste, Paste si pizza, Sosuri

Trottole cu ton

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2012

Ingrediente
Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare., Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma!, Azi, am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan., Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:), , Ingrediente pentru 4 persoane:, , 500 g paste trottole, 3 cutii cu ton in suc propriu, 1 ceapa mica, 4 catei de usturoi(optional), 400 g rosii cuburi(o cutie), 200 g pasata de rosii, 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute, parmezan, ulei de masline, sare,, cimbru sau oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase,normal!:)

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trottole cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Maioneza

Maioneza

Un ou se fierbe,se raceste,se curata si se separa albusul de galbenus. Galbenusul fiert se paseaza

34 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Ulei de mãsline aromat cu foi de dafin

Ulei de mãsline aromat cu foi de dafin

Foarte aromat, acest ulei este ideal pt. prepararea marinatelor si fripturilor . În doar câteva

3 voturi    4 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare.
  • Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma!
  • Azi
  • am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
  • Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:)
  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 500 g paste trottole
  • 3 cutii cu ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi(optional)
  • 400 g rosii cuburi(o cutie)
  • 200 g pasata de rosii
  • 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare,
  • cimbru sau oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de usturoi verde