autor:

Alecs A.

» » Dulciuri diverse

Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
250 g ciocolata amaruie, 165 ml smantana dulce (pt frisca), 35 g unt, 2 lg apa, 80 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se incorporeaza. Compozitia se ia de pe foc si se da la rece cel putin 3-4 ore.
Prepararea trufelor:
Din compozitia intarita, cu ajutorul unei lingurite, se fac bilute de ciocolata care se trec prin cacao.
Se vor obtine aproximativ 60 de trufe.
Observatii:
1. Daca nu sunteti fani ciocolata amaruie se poate face si o combinatie: 2/3 ciocolata amara si 1/3 ciocolata cu lapte.
2. Trufele se pot trece si prin: nuca de cocos, nuca, alune, migdale prajite si macinate etc.
3. In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga esenta de rom sau de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    am facut trufe pentru prieteni de 1 Martie, in loc de unt am pus margarina si bineinteles frisca vegetala ( suntem in post , nu :P). La final trufele le-am dat prin cacao, nuci macinate sau nuca de cocos. Au fost foarte apreciate. Multumesc pentru reteta.

  • 8 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    O minunatie!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Salvat reteta, urmeaza pasul 2, testarea. Felicitari, arata minunat!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Faina reteta si usoara!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Buneee...si cu o cafeluta langa...;))

    • ana catalina focsa , 16 martie 2010

      In afara de faptul ca arata bine ,mai este si usoara reteta.Multumesc de reteta!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Felicitari..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 165 ml smantana dulce (pt frisca)
  • 35 g unt
  • 2 lg apa
  • 80 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.
Cheesecake

Cheesecake

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

6 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura tres leches

Prajitura tres leches

Aluat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile

4 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

O minunatie!!!!!!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata