Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se incorporeaza. Compozitia se ia de pe foc si se da la rece cel putin 3-4 ore.
Prepararea trufelor:
Din compozitia intarita, cu ajutorul unei lingurite, se fac bilute de ciocolata care se trec prin cacao.
Se vor obtine aproximativ 60 de trufe.
Observatii:
1. Daca nu sunteti fani ciocolata amaruie se poate face si o combinatie: 2/3 ciocolata amara si 1/3 ciocolata cu lapte.
2. Trufele se pot trece si prin: nuca de cocos, nuca, alune, migdale prajite si macinate etc.
3. In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga esenta de rom sau de vanilie.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii