autor:

Alecs A.

» » Dulciuri diverse

Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
250 g ciocolata amaruie, 165 ml smantana dulce (pt frisca), 35 g unt, 2 lg apa, 80 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se incorporeaza. Compozitia se ia de pe foc si se da la rece cel putin 3-4 ore.
Prepararea trufelor:
Din compozitia intarita, cu ajutorul unei lingurite, se fac bilute de ciocolata care se trec prin cacao.
Se vor obtine aproximativ 60 de trufe.
Observatii:
1. Daca nu sunteti fani ciocolata amaruie se poate face si o combinatie: 2/3 ciocolata amara si 1/3 ciocolata cu lapte.
2. Trufele se pot trece si prin: nuca de cocos, nuca, alune, migdale prajite si macinate etc.
3. In functie de gustul fiecaruia se mai poate adauga esenta de rom sau de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane de ciocolata

Bomboane de ciocolata

Preparati crema astfel: intr-o cratita aduceti la fierbere frisca lichida. Adaugati ciocolata alba

10 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti,,banane

Biscuiti,,banane"

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul,se adauga si iaurtul,lingura de coaja rasa de lamaie apoi

14 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    am facut trufe pentru prieteni de 1 Martie, in loc de unt am pus margarina si bineinteles frisca vegetala ( suntem in post , nu :P). La final trufele le-am dat prin cacao, nuci macinate sau nuca de cocos. Au fost foarte apreciate. Multumesc pentru reteta.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    O minunatie!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Salvat reteta, urmeaza pasul 2, testarea. Felicitari, arata minunat!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Faina reteta si usoara!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Buneee...si cu o cafeluta langa...;))

    • Fara foto

      ana catalina focsa , 16 martie 2010

      In afara de faptul ca arata bine ,mai este si usoara reteta.Multumesc de reteta!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Felicitari..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 165 ml smantana dulce (pt frisca)
  • 35 g unt
  • 2 lg apa
  • 80 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.
Cheesecake

Cheesecake

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

6 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura tres leches

Prajitura tres leches

Aluat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile

3 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

O minunatie!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Inimioare cu nuci si portocala