autor:

Laura_Nechita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
pentru clatite pufoase, - 2 cani cu faina de grau, - 1 praf sare roz de Himalaya, - 3 linguri cu cacao neagra, - 1/2 plic praf de copt, - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu, - 2 cani cu lapte dulce, de vaca, - 1/4 cana ulei de floarea soarelui, pentru umplutura:, - 1 cutie mascarpone (250 gr), - 50 ml lapte dulce, - 40 gr zahar pudra, - sos caramel, - miez nuca copt si taiat grosier, pentru sos caramel:, - 150 gr zahar brut, - 100 ml lapte, - 1 lgta amidon, pentru glazura neagra:, - 100 ml apa, - 3 linguri zahar brut, - 2 lg ulei de floarea soarelui, - 2 lg cacao neagra, - 50 gr ciocolata neagra, pentru glazura caramel:, - 80 gr zahar cu melasa, - 40 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim sosul caramel.



Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam o lingurita de amidon cu 3 linguri de lapte. Omogenizam si adaugam peste sosul caramel. Amestecam pana capata consistenta. Dam deoparte la racit.



Glazura de caramel.



Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam untul si omogenizam. Dam deoparte.



Glazura de ciocolata



Intr-un vas, punem la fiert 100 ml apa. Adaugam zaharul, uleiul si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciocolata si lasam pe foc pana scade sosul si capat consistenta. Dam deoparte.



Clatitele



Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.



In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.



Amestecam ambele compozitii, omogenizam.



Eu am folosit Panini Maker, am copt clatite lungi cat forma aparatului. Se pot coace clatite in tigaie obisnuita. Important e sa iasa pufoase.



Se scot pe un gratar, nu se suprapun ca sa nu se umezeasca.



Branza mascarpone se desface cu laptele, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.



Clatitele se taie in fasii, se ung cu crema de mascarpone, se toarna sos caramel, se presara nuci tocate grosier. Se ruleaza cu atentie pana se obtine un rulou gros. Se asaza in picioare, pe un platou.



Se glazureaza pe margine cu sos de ciocolata, in mijloc cu caramel si se presara miez de nuca.



Se dau la rece pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu migdale

Cornulete fragede cu migdale

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute

6 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

30 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru clatite pufoase
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce
  • de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplutura:
  • - 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 40 gr zahar pudra
  • - sos caramel
  • - miez nuca copt si taiat grosier
  • pentru sos caramel:
  • - 150 gr zahar brut
  • - 100 ml lapte
  • - 1 lgta amidon
  • pentru glazura neagra:
  • - 100 ml apa
  • - 3 linguri zahar brut
  • - 2 lg ulei de floarea soarelui
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • pentru glazura caramel:
  • - 80 gr zahar cu melasa
  • - 40 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală