autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Turta andaluza cu struguri, stafide si nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 350 g faina, , 120 g zahar, , 450 g struguri negri, , 100 g stafide, , 100 g miez de nuca, , 20 g drojdie proaspata, , 120 ml apa calduta, , 100 ml vin alb dulce (natural), , 20 g unt, , 1 varf de cutit de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin. - Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete. - Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul. - Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par). - Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt. - Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul. - Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar. - Se serveste calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta andaluza cu struguri, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Poate cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum (si cel mai usor de facut). Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Ecler - reteta originala

Ecler - reteta originala

Aluatul: Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand

429 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 350 g faina
  • 120 g zahar
  • 450 g struguri negri
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nuca
  • 20 g drojdie proaspata
  • 120 ml apa calduta
  • 100 ml vin alb dulce (natural)
  • 20 g unt
  • 1 varf de cutit de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu migdale si crema nutella