autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Turtă cu mere glasate

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
Aluat:, 300 g de făină, 135 g de unt, coaja de la o lămâie, 2 iaurturi petits suisses natur, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de rom, , Garnitură:, 8 mere, 60 g de zahăr, 1 linguriţă de scorţişoară, 1 linguriţă de ghimbir(opţional), apă, , Pentru glazurare:, zahăr brun, lapte, scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie, un strop de sare până obţii un aluat nisipos. Adaugă romul şi iaurturile şi mixează la viteză maximă 2 minute.Scoate aluatul, pune-l în folie alimentară şi pune-l la frigider 1 oră.
Curăţă merele, scoate sâmburii, taie-le cubuleţe şi pune-le într-o cratiţă cu zahărul, scorţişoara, ghimbirul şi puţină apă. Fierbe 15-20 de minute pe foc mic amestecând din când în când. Lasă să se răcească.
Aprinde cuptorul la 180 de grade. Împarte în 2 aluatul(una din bucăţi mai mare). Întinde partea mai mare pe planşă cu făină, apoi în formă rotundă de tartă.Lasă aluatul să dea peste margini. Pudrează cu nişte zahăr. Întinde merele peste aluat.Nu spăla cratiţa! Acoperă cu a doua foaie, lipeşte marginile şi întoarce-le spre interior.
Fă o gaură în centrul aluatului(un horn).
Pune puţin lapte în cratiţa în care au fost merele, amestecă şi unge turta. Pudrează cu zahăr şi scorţişoară.(Dacă nu, poţi unge cu ou bătut).
Coace cam 30 de minute.
Lasă în formă până se răceşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtă cu mere glasate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Snikers

Prajitura Snikers

Pentru blat se bat albusele cu zaharul si apoi se adauga praful de copt,faina si nuca macinata si

19 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu piure de zmeura

Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • ana_maria

    ana_maria (Maestru bucatar) , 04 aprilie 2011

    de unde iau iaurtueile alea? mi-ar trebui gramajul in cazul in care nu reusesc sa gasesc iaurtul ala multumesc

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    O bunatate de tarta...Felicitari ! *****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    La munca depusa marita 5 stele! Bravo!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      O bunatate.....salvat.....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Daca e cu mere....ma da gata aroma sa ! Salvat reteta pentru....testare desigur...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Tentatie absoluta!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      ce bine arata!Bravo!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Foarte buna.Aceasta Tarta ,este specifica Frantei.. Francezi glazureaza tartele cu zahar ars. Tu ai folosit alta glazurare foarte interesanta.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g de făină
  • 135 g de unt
  • coaja de la o lămâie
  • 2 iaurturi petits suisses natur
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de rom
  • Garnitură:
  • 8 mere
  • 60 g de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir(opţional)
  • apă
  • Pentru glazurare:
  • zahăr brun
  • lapte
  • scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ana_maria (Maestru bucatar)

de unde iau iaurtueile alea? mi-ar trebui gramajul in cazul in care nu reusesc sa gasesc iaurtul ala multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake la pahar