autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Turtă cu mere glasate

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
Aluat:, 300 g de făină, 135 g de unt, coaja de la o lămâie, 2 iaurturi petits suisses natur, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de rom, , Garnitură:, 8 mere, 60 g de zahăr, 1 linguriţă de scorţişoară, 1 linguriţă de ghimbir(opţional), apă, , Pentru glazurare:, zahăr brun, lapte, scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie, un strop de sare până obţii un aluat nisipos. Adaugă romul şi iaurturile şi mixează la viteză maximă 2 minute.Scoate aluatul, pune-l în folie alimentară şi pune-l la frigider 1 oră.
Curăţă merele, scoate sâmburii, taie-le cubuleţe şi pune-le într-o cratiţă cu zahărul, scorţişoara, ghimbirul şi puţină apă. Fierbe 15-20 de minute pe foc mic amestecând din când în când. Lasă să se răcească.
Aprinde cuptorul la 180 de grade. Împarte în 2 aluatul(una din bucăţi mai mare). Întinde partea mai mare pe planşă cu făină, apoi în formă rotundă de tartă.Lasă aluatul să dea peste margini. Pudrează cu nişte zahăr. Întinde merele peste aluat.Nu spăla cratiţa! Acoperă cu a doua foaie, lipeşte marginile şi întoarce-le spre interior.
Fă o gaură în centrul aluatului(un horn).
Pune puţin lapte în cratiţa în care au fost merele, amestecă şi unge turta. Pudrează cu zahăr şi scorţişoară.(Dacă nu, poţi unge cu ou bătut).
Coace cam 30 de minute.
Lasă în formă până se răceşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtă cu mere glasate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Corabioare cu crema

Corabioare cu crema

Se face aluatul-intr-un bol se pune faina si zaharul praf se pune untul rece taiat cuburi si se faramiseaza

17 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Praline Tiramisu

Praline Tiramisu

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • ana_maria

    ana_maria (Maestru bucatar) , 04 aprilie 2011

    de unde iau iaurtueile alea? mi-ar trebui gramajul in cazul in care nu reusesc sa gasesc iaurtul ala multumesc

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    O bunatate de tarta...Felicitari ! *****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    La munca depusa marita 5 stele! Bravo!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      O bunatate.....salvat.....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Daca e cu mere....ma da gata aroma sa ! Salvat reteta pentru....testare desigur...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Tentatie absoluta!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      ce bine arata!Bravo!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Foarte buna.Aceasta Tarta ,este specifica Frantei.. Francezi glazureaza tartele cu zahar ars. Tu ai folosit alta glazurare foarte interesanta.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g de făină
  • 135 g de unt
  • coaja de la o lămâie
  • 2 iaurturi petits suisses natur
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de rom
  • Garnitură:
  • 8 mere
  • 60 g de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir(opţional)
  • apă
  • Pentru glazurare:
  • zahăr brun
  • lapte
  • scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

96 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ana_maria (Maestru bucatar)

de unde iau iaurtueile alea? mi-ar trebui gramajul in cazul in care nu reusesc sa gasesc iaurtul ala multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri choco-choco