autor:

Fara foto

» » Prajituri

Turta dulce

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* 3 cani faina, * 100 g zahar, * 4 linguri miere, * 2 oua, * 1 galbenus, * 100 g unt, * 1 praf de copt, * 1 lingura scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.

Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.

Se decoreaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce

1). Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se dizolva untul/margarina cu zaharul si mierea intr-un vas.Se

40 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Delicioasa!! Am adaugat condimente speciale pt turta dulce de la Lidl, si a iesit neasteptat de buna! Am tinut aluatul la frigider o zi si o noapte. Se pastreaza destul de mult timp, si cu cat este mai veche, cu atat e mai buna.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela , 14 decembrie 2017

    3 cani de faina...sunt destul de multe tipuri de cani de diferite marimi...in grame cred ca ar fi mai util pt o reteta reusita

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    O reteta reusita din toate punctele de vedere,iar prezentarea este pe masura...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • * 3 cani faina
  • * 100 g zahar
  • * 4 linguri miere
  • * 2 oua
  • * 1 galbenus
  • * 100 g unt
  • * 1 praf de copt
  • * 1 lingura scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Mirela

3 cani de faina...sunt destul de multe tipuri de cani de diferite marimi...in grame cred ca ar fi mai util pt o reteta reusita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Delicia