autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

TURTA TARANEASCA

Autor: lilicaG (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lilicaG (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg malai, 1 lingura sare, 4 linguri zahar, 4 linguri cu varf faina alba, 2 linguri pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

44 voturi

Mod de preparare

Intr-un tuci sau intr-o oala se pune la fiert 1,5 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se dizolva in ea sarea si zaharul. Se pune treptat in apa fierband jumatate de kilogram de malai amestecand continu pentru a se evita cocoloasele, pana iese o mamaliga de consistenta medie.
Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai (din jumatatea de kilogram ramasa) amestecat cu faina iar peste acesta se toarna mamaliguta pe care am facut-o anterior. Amestecam cu o lingura pentru a incorpora acest malai apoi turnam altul si amestecam din nou. Repetam pana cand terminam jumatatea de kilogram de malai amestecat cu faina. Putem amesteca si cu mana, dar numai atunci cand mamaliguta s-a mai racit.
Ungem o tava cu ulei si punem turta in tava apasand si netezind cu mainile umede (altfel se lipeste de maini si nu reusim). Intr-un castronel diluam pasta de tomate cu putina apa si o intindem ca pe un sos deasupra turtei pentru a-i da culoare. Pentru a-i face \"fata\" putem lua o furculita cu care sa desenam nite braduti pe intreaga suprafata.
Incingem cuptorul si punem turta la copt la foc mai iute si o coacem aproximativ o ora si jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.
Se serveste rece cu sarmale si piftii, cu tocanite, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "TURTA TARANEASCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce

Portofele cu branza dulce

Branza se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si struguri (un ciorchine). Aluatul (dupa ce s-a decongelat)

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu marmelada

Pateuri cu marmelada

Se amesteca iaurtul, apa, praful de copt, faina, zaharul, uleiul. Se framanta un aluat nu prea tare.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Bun, bun.

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

    Cu sigurantza, am sa incerc sa fac si eu :) Am sa-ti scriu cum a iesit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

44 voturi

Ingrediente

  • 1 kg malai
  • 1 lingura sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina alba
  • 2 linguri pasta de tomate

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bun, bun.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine gargarita