Intr-un tuci sau intr-o oala se pune la fiert 1,5 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se dizolva in ea sarea si zaharul. Se pune treptat in apa fierband jumatate de kilogram de malai amestecand continu pentru a se evita cocoloasele, pana iese o mamaliga de consistenta medie.
Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai (din jumatatea de kilogram ramasa) amestecat cu faina iar peste acesta se toarna mamaliguta pe care am facut-o anterior. Amestecam cu o lingura pentru a incorpora acest malai apoi turnam altul si amestecam din nou. Repetam pana cand terminam jumatatea de kilogram de malai amestecat cu faina. Putem amesteca si cu mana, dar numai atunci cand mamaliguta s-a mai racit.
Ungem o tava cu ulei si punem turta in tava apasand si netezind cu mainile umede (altfel se lipeste de maini si nu reusim). Intr-un castronel diluam pasta de tomate cu putina apa si o intindem ca pe un sos deasupra turtei pentru a-i da culoare. Pentru a-i face \"fata\" putem lua o furculita cu care sa desenam nite braduti pe intreaga suprafata.
Incingem cuptorul si punem turta la copt la foc mai iute si o coacem aproximativ o ora si jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.
Se serveste rece cu sarmale si piftii, cu tocanite, etc.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii