Ingrediente
1 kg malai, 1 lingura sare, 4 linguri zahar, 4 linguri cu varf faina alba, 2 linguri pasta de tomate
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
47 voturi
Mod de preparare
Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai (din jumatatea de kilogram ramasa) amestecat cu faina iar peste acesta se toarna mamaliguta pe care am facut-o anterior. Amestecam cu o lingura pentru a incorpora acest malai apoi turnam altul si amestecam din nou. Repetam pana cand terminam jumatatea de kilogram de malai amestecat cu faina. Putem amesteca si cu mana, dar numai atunci cand mamaliguta s-a mai racit.
Ungem o tava cu ulei si punem turta in tava apasand si netezind cu mainile umede (altfel se lipeste de maini si nu reusim). Intr-un castronel diluam pasta de tomate cu putina apa si o intindem ca pe un sos deasupra turtei pentru a-i da culoare. Pentru a-i face \"fata\" putem lua o furculita cu care sa desenam nite braduti pe intreaga suprafata.
Incingem cuptorul si punem turta la copt la foc mai iute si o coacem aproximativ o ora si jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.
Se serveste rece cu sarmale si piftii, cu tocanite, etc.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Bun, bun.