autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Turte

Autor: anamaria cepoi (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria cepoi (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
1 kg faina, 30 gr drojdie, 1 lingura sare, 1 lingura ulei, 500 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam bine aluatul rezultat dupa care il lasam sa dospeasca intr-un loc calduros cca o ora. Cand aluatul este crescut impartim coca in mai multe bile pe care le intindem cu mana sau cu facaletul si le punem la prajit la foc mic intr-un ceaun bine incins (fara ulei :) categoric) cate 3 min pe o parte si pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Turte scutecele lui Isus

Turte scutecele lui Isus

Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie.

11 voturi    8 comentarii
2h 38 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piine cu masline