autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Turte

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Ingrediente
500 g faina,, 300 ml apa calduta, 15 g drojdie proaspata,, 3 linguri ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas.In mijlocul acesteia adaugam sarea,uleiul si drojdia dizolvata in putina apa.Amestecam toate aceste ingrediente iar apoi adaugam putin cate putin restul de apa , framantand bine pana obtinem un aluat compact .Daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam cateva linguri de faina sau daca este prea tare mai adaugam apa.Framantam bine aluatul, dupa care il lasam la dospit circa o ora la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop .Aluatul rezultat trebuie sa fie unul pufos.
Impartim aluatul in bucati nu prea mari pe care le aplatizam pe masa presarata cu faina.Intandem cu ajutorul sucitorului sau chiar cu mana aluatul(nu foarte subtire,din contra-ceva mai gros) astfel incat ,pe cat posibil, sa le dam forma rotunda.
Coacem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon grill pe aragaz(asa cum am facut noi) si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Trebuie spus ca focul nu trebuie sa fie prea iute,deoarece turtele se vor arde la suprafata iar miezul va ramane crud/.Este de preferat ca turtele sa se coaca la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte scutecele lui Isus

Turte scutecele lui Isus

Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie.

11 voturi    8 comentarii
2h 38 min
Prajituri
TURTE  DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se

37 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Neli Botezatu , 28 noiembrie 2013

    delicioase si gustoase ca la bunica acasa

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    Roxana...........amintiri din copilarie..........cat de frumos.Le-ai testat,cum au iesit?pup!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    Anca ai perfecta dreptate..........am verificat acuma si am vazut ca inainte de a posta reteta eu am scris asa........In mijlocul acesteia adaugam sarea,uleiul si drojdia dizolvata in putina apa.........la redactare apare ce vezi si tu.deci nu este vina mea...........tehnica ,bat-o vina.......hihihi.

    • Fara foto

      Roxana Carsic Otel , 04 noiembrie 2013

      imi aduc aminte de turtele bunicii si facute pe plita..ma pun sa fac o proba ,,arata foarte bine la dvs..multumesc pt reteta

    • Fara foto

      anca , 03 noiembrie 2013

      Si uleiul unde e? ca nu apare decat la ingrediente...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Roxana...........amintiri din copilarie..........cat de frumos.Le-ai testat,cum au iesit?pup!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune