Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se fac turte subtiri, potrivit de mari, care se coc pe plita incinsa pe o parte si pe cealalta.
Apoi se pun turtele pe soba sa se usuce bine.
Se macina nuca si se amesteca cu zahar si vanilie dupa gust.
Se pune intr-un vas apa cu zahar, coaja de la o lamaie si de la o portocala si se fierbe pana se face un sirop foare parfumat.
In acest sirop care trebuie sa fie mereu cald se inmoaie bine turtele rupte in 2-3 bucati. Se aseaza intr-un vas yena straturi succesive de turte si nuca.
Peste ultimul strat se pune nuca de cocos sau bomboane ornament dupa preferinte.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii