autor:

magda

» » Aluaturi si Foietaje

Turte muntenesti

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 1 varf de lingurita sare, 200 ml apa calduta, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Cernem faina, facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia diluata in cateva linguri de apa calduta, sarea. Incepem sa framantam, adaugand treptat restul de apa si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare, care sa nu ni se lipeasca de maini. Lasam la dospit 30 minute la loc cald, ferit de curenti de aer. Cand si-a dublat volumul taiem din aluat bucati de coca de marimea unui pumn, pe care le intindem cu sucitorul pe planseta de lucru presarata cu faina. Turtele trebuie sa fie groase de 5 - 6 mm.
Incingem o tigaie si coacem pe rand turtele pe ambele parti. Pe masura ce sunt gata le asezam intr-un prosop, pana le terminam pe toate.
Le puteti servi la masa in locul painii din comert.
Daca doriti un desert rapid, puteti praji cateva in ulei, presarandu-le cu zahar cand sunt gata, insa acestea sunt bune doar calde.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte muntenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Painici dulci

Painici dulci

Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara drojdie