autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Turte umplute

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Ingrediente
450 gr faina, 2 linguri smantana, 1 cana lapte caldut, 25 gr drojdie, 1 lingurita zahar, un praf de sare, 3 linguri ulei, 7 felii muschi file, 1 borcan mic de ciuperci taiate, 150-200 gr cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol.
Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva.
Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea.
Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios.
Punem uleiul si mai framantam cateva minutele.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca cam o ora, la loc ferit de curent.
Spalam ciupercile, le punem la fiert cu putina sare si piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem si lasam sa se racoreasca.
Cascavalul il trecem prin razatoarea mare, iar muschiul il taiem cubulete.
Aluatul dospit il impartim in noua bucati.
Luam prima bucata, o asezam pe masa presarata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie subtirica, usor dreptunghiulara.
Pe o parte a foii punem ciuperci, muschiulet si deasupra cascaval ras, iar cu cealalta parte venim deasupra umpluturii si apasam bine capetele.
La fel procedam cu toate.
Incingem o tigaie antiaderenta, coacem turtele noastre la foc potrivit.
Le scoatem pe un platou si le servim calde!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rapid

Aperitiv rapid

Pe foaia de placinta unsa cu ou batut,pun 1lingurita de mustar boabe si le intind cat se poate pe

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2014

    Multumesc pentru sfat Carmen!

  • Fara foto

    Carmen Sirbu , 01 noiembrie 2014

    Dupa ce intindeti aluatul, ungeti foaia cu putin ulei de masline, apoi puneti cateva masline taiate, lipiti si coaceti. Un deliciu!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 10 octombrie 2014

    Eu spun ca sunt :)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 10 octombrie 2014

      Pentru noi au fost senzationale :)

    • Daniela_Prisacariu

      Daniela_Prisacariu (Maestru bucatar) , 09 octombrie 2014

      Cu siguranta voi proba!

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 09 octombrie 2014

      Senzationale! Inlocuiesc cu brio sandvisurile

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 09 octombrie 2014

      poate sa fie ceva bun

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 09 octombrie 2014

      Te astept cu impresii.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2014

      am sa incerc,cred ca sunt bune.

    • Fara foto

      Mihaela Coca Boangiu , 08 octombrie 2014

      o sa incerc

    • Fara foto

      Mihai Kalif , 08 octombrie 2014

      chich

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

14 voturi

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 7 felii muschi file
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 150-200 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc pentru sfat Carmen!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle graham cu fulgi de secara