autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Turte umplute

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2014

Ingrediente
450 gr faina, 2 linguri smantana, 1 cana lapte caldut, 25 gr drojdie, 1 lingurita zahar, un praf de sare, 3 linguri ulei, 7 felii muschi file, 1 borcan mic de ciuperci taiate, 150-200 gr cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol.
Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva.
Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea.
Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios.
Punem uleiul si mai framantam cateva minutele.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca cam o ora, la loc ferit de curent.
Spalam ciupercile, le punem la fiert cu putina sare si piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem si lasam sa se racoreasca.
Cascavalul il trecem prin razatoarea mare, iar muschiul il taiem cubulete.
Aluatul dospit il impartim in noua bucati.
Luam prima bucata, o asezam pe masa presarata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie subtirica, usor dreptunghiulara.
Pe o parte a foii punem ciuperci, muschiulet si deasupra cascaval ras, iar cu cealalta parte venim deasupra umpluturii si apasam bine capetele.
La fel procedam cu toate.
Incingem o tigaie antiaderenta, coacem turtele noastre la foc potrivit.
Le scoatem pe un platou si le servim calde!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2018

    Multumesc, doamna Melania. Sper sa va placa!

  • Fara foto

    Melania , 08 octombrie 2018

    Atrăgătoare rețeta o s-o prepar cât de curând

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2014

    Multumesc pentru sfat Carmen!

    • Fara foto

      Carmen Sirbu , 01 noiembrie 2014

      Dupa ce intindeti aluatul, ungeti foaia cu putin ulei de masline, apoi puneti cateva masline taiate, lipiti si coaceti. Un deliciu!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 10 octombrie 2014

      Eu spun ca sunt :)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 10 octombrie 2014

      Pentru noi au fost senzationale :)

    • Daniela_Prisacariu

      Daniela_Prisacariu (Maestru bucatar) , 09 octombrie 2014

      Cu siguranta voi proba!

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 09 octombrie 2014

      Senzationale! Inlocuiesc cu brio sandvisurile

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 09 octombrie 2014

      poate sa fie ceva bun

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 09 octombrie 2014

      Te astept cu impresii.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2014

      am sa incerc,cred ca sunt bune.

    • Fara foto

      Mihaela Coca Boangiu , 08 octombrie 2014

      o sa incerc

    • Fara foto

      Mihai Kalif , 08 octombrie 2014

      chich

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

15 voturi

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 7 felii muschi file
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 150-200 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc, doamna Melania. Sper sa va placa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita