Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Ingrediente

  • Aluat
  • 400g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata(25g drojdie proaspata)
  • 225 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita untura(eu am pus de rata)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g branza feta
  • 1 legatura marar proaspat
  • 3 cozi de ceapa verde
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se zdrobeste bine branza cu o furculita ,se adauga mararul tocat si cozile de ceapa verde taiate rondele subtiri.Se omogenizeaza.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o compozitie neteda si omogena(se pot pune si la masina de paine).Aluatul nu trebuie lasat la dospit,se poate lucra imediat.Din aluat se rup bucatele de dimensiunea unui ou,in total 16 cocoloase.Se intind pe o plansa pudrata cu faina.Pe 8 dintre ele se pune cate o lingura din amestecul de branza,marar si ceapa verde,iar celelalte 8 se aseaza deasupra fiecarei turtite si se rasucesc putin marginile sa se lipeasca.Se prajesc individual ,pe ambele parti intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.Daca aluatul absoarbe din ulei se mai completeaza pana la terminarea turtelor.

Eu am facut portie dubla,prima am umplut-o cu branza,a doua cu varza acra.Este o reteta extraordinara pe care de cand am descoperit-o pe blogul Laurei Adamache o fac aproape saptamanal(ale ei erau doar cu branza eu am mai adaugat marar si ceapa verde).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise