autor:

Luana

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluat, 400g faina, 2 lingurite drojdie uscata(25g drojdie proaspata), 225 ml apa calduta, 1 lingura zahar, 1 lingurita untura(eu am pus de rata), 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, , 200g branza feta, 1 legatura marar proaspat, 3 cozi de ceapa verde, , ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Se zdrobeste bine branza cu o furculita ,se adauga mararul tocat si cozile de ceapa verde taiate rondele subtiri.Se omogenizeaza.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o compozitie neteda si omogena(se pot pune si la masina de paine).Aluatul nu trebuie lasat la dospit,se poate lucra imediat.Din aluat se rup bucatele de dimensiunea unui ou,in total 16 cocoloase.Se intind pe o plansa pudrata cu faina.Pe 8 dintre ele se pune cate o lingura din amestecul de branza,marar si ceapa verde,iar celelalte 8 se aseaza deasupra fiecarei turtite si se rasucesc putin marginile sa se lipeasca.Se prajesc individual ,pe ambele parti intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.Daca aluatul absoarbe din ulei se mai completeaza pana la terminarea turtelor.

Eu am facut portie dubla,prima am umplut-o cu branza,a doua cu varza acra.Este o reteta extraordinara pe care de cand am descoperit-o pe blogul Laurei Adamache o fac aproape saptamanal(ale ei erau doar cu branza eu am mai adaugat marar si ceapa verde).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri si covrigei cu branza

Pateuri si covrigei cu branza

Din branza, unt, ou si faina se obtine o coca pe care o lasam la frigider pentru o ora.Batem aluatul

6 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa

3 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lavinia , 11 ianuarie 2017

    oare se pot coace si in cuptor?

  • Fara foto

    Dani , 17 august 2015

    Se mananca calde sau reci ? Cum e făcută varza acră ? As vrea sa incerc sa le fac pentru grătar ...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce bine arata.

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

      Am spus "aluatul nu trebuie lasat la dospit" in sensul ca nu e necesar sa-l lasam la dospit.El va dospi oricum pana intindem fiecare turtita.

    • aandradaa

      aandradaa (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

      Deci, arata incredibil.. le tot vedeam in slide show si de fiecare data mi le-am imaginat aburinde si calde si extrem de gustoase.. mmm.. de la mine merita 6* .. dar maximul e de 5...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Foarte bune!*****

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Interesanta reteta, ma intreb de ce nu trebuie dospit aluatul? O voi incerca si eu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Super!*****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      cred ca sint foarte bune ,le voi incerca si eu curind

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 400g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata(25g drojdie proaspata)
  • 225 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita untura(eu am pus de rata)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g branza feta
  • 1 legatura marar proaspat
  • 3 cozi de ceapa verde
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

lavinia

oare se pot coace si in cuptor?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Aperitive cu branza