Ingrediente
Aluat, 400g faina, 2 lingurite drojdie uscata(25g drojdie proaspata), 225 ml apa calduta, 1 lingura zahar, 1 lingurita untura(eu am pus de rata), 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, , 200g branza feta, 1 legatura marar proaspat, 3 cozi de ceapa verde, , ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
28 voturi
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o compozitie neteda si omogena(se pot pune si la masina de paine).Aluatul nu trebuie lasat la dospit,se poate lucra imediat.Din aluat se rup bucatele de dimensiunea unui ou,in total 16 cocoloase.Se intind pe o plansa pudrata cu faina.Pe 8 dintre ele se pune cate o lingura din amestecul de branza,marar si ceapa verde,iar celelalte 8 se aseaza deasupra fiecarei turtite si se rasucesc putin marginile sa se lipeasca.Se prajesc individual ,pe ambele parti intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.Daca aluatul absoarbe din ulei se mai completeaza pana la terminarea turtelor.
Eu am facut portie dubla,prima am umplut-o cu branza,a doua cu varza acra.Este o reteta extraordinara pe care de cand am descoperit-o pe blogul Laurei Adamache o fac aproape saptamanal(ale ei erau doar cu branza eu am mai adaugat marar si ceapa verde).
Pofta buna!
Luana (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011
Am spus "aluatul nu trebuie lasat la dospit" in sensul ca nu e necesar sa-l lasam la dospit.El va dospi oricum pana intindem fiecare turtita.
aandradaa (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011
Deci, arata incredibil.. le tot vedeam in slide show si de fiecare data mi le-am imaginat aburinde si calde si extrem de gustoase.. mmm.. de la mine merita 6* .. dar maximul e de 5...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011
Foarte bune!*****
Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011
Interesanta reteta, ma intreb de ce nu trebuie dospit aluatul? O voi incerca si eu.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011
Super!*****
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011
cred ca sint foarte bune ,le voi incerca si eu curind