autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Turtite

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
2 cani faina (alba,integrala), o cana apa, 2 linguri ulei, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

27 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se fac turtite care se coc direct pe plita sau in tigaie si se servesc cu branza,cascaval,pasta de branza, carne,peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini turtite in crusta de cartofi piure

Mini turtite in crusta de cartofi piure

Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Turtite cu nuci

Turtite cu nuci

Din faina,zahar vanilat,ulei,un praf de sare se prepara un aluat tare si se portioneaza in bucatele

20 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2012

    Foarte bune !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Multumesc mult...Intr-adevar amintirile nu se uita niciodata...Si eu mi-am adus aminte de bunica cand le-am facut...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Cu aceste turtite si eu ma intorc in timp si-mi aduc aminte de copilarie............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Multumesc mult.Intr-adevar sunt tare bune,dietetice si se fac usor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Cred ca sunt un deliciu.Bun,bun si usor de facut.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      bune, bune...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009

      Imi aduc aminte de anii copilariei, cand la matusa la tara (cea mai harnica femeie pe care am cunoscut-o) ne facea turite, musai trbuia sa lucim de curatenie, facea o mamaliga imensa (taiata cu sfoara), cu bucati de branza potroaca, lapte, smantana. Mi-e dor de anii dulci ai copilariei fericite, si mare dor de cei care nu mai sunt sa-mi lumineze viata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

27 voturi

Ingrediente

  • 2 cani faina (alba,integrala)
  • o cana apa
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bune !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Grisine de dovleac