autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Umm Ali

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
un pachet aluat frantuzesc, 500g lapte fiert si indulcit, 1/2 ceasca smintina groasa, 3/4 ceasca fistic tocat, 1/2 ceasca seminte de pin, 1/2 ceasca migdale tocate, 1/2 ceasca nuca de cocos, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu
Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un vas termorezistent.
Deasupra se presara nucile si cocosul.
Se fierbe pentru 3-4 min laptele indulcit cu vanilia si se toarna peste nuci.
Se toarna smintina si se da la cuptor pentru 15 min.(vasul nu se acopera sa se faca crusta deasupra.)
Se serveste numai calda


Se poate prepara si fara smintina .
Daca ti-a placut reteta noastra "Umm Ali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici la cuptor

Piersici la cuptor

Se spala piersicile si se scot samburii cu grija, cu ajutorul unui cutit, in jurul samburelui, facand

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Goffre

Goffre

Din ingredientele prezentate mai sus se prepara o compozitie groasa ca pentru clatite si se toarna

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte fina si aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • un pachet aluat frantuzesc
  • 500g lapte fiert si indulcit
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 3/4 ceasca fistic tocat
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1/2 ceasca migdale tocate
  • 1/2 ceasca nuca de cocos
  • vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciocolata si menta