autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Umm Ali

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
un pachet aluat frantuzesc, 500g lapte fiert si indulcit, 1/2 ceasca smintina groasa, 3/4 ceasca fistic tocat, 1/2 ceasca seminte de pin, 1/2 ceasca migdale tocate, 1/2 ceasca nuca de cocos, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu
Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un vas termorezistent.
Deasupra se presara nucile si cocosul.
Se fierbe pentru 3-4 min laptele indulcit cu vanilia si se toarna peste nuci.
Se toarna smintina si se da la cuptor pentru 15 min.(vasul nu se acopera sa se faca crusta deasupra.)
Se serveste numai calda


Se poate prepara si fara smintina .
Daca ti-a placut reteta noastra "Umm Ali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Toncean Sidonia , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte fina si aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • un pachet aluat frantuzesc
  • 500g lapte fiert si indulcit
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 3/4 ceasca fistic tocat
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1/2 ceasca migdale tocate
  • 1/2 ceasca nuca de cocos
  • vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec marmorat