autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Umm Ali

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
un pachet aluat frantuzesc, 500g lapte fiert si indulcit, 1/2 ceasca smintina groasa, 3/4 ceasca fistic tocat, 1/2 ceasca seminte de pin, 1/2 ceasca migdale tocate, 1/2 ceasca nuca de cocos, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu
Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un vas termorezistent.
Deasupra se presara nucile si cocosul.
Se fierbe pentru 3-4 min laptele indulcit cu vanilia si se toarna peste nuci.
Se toarna smintina si se da la cuptor pentru 15 min.(vasul nu se acopera sa se faca crusta deasupra.)
Se serveste numai calda


Se poate prepara si fara smintina .
Daca ti-a placut reteta noastra "Umm Ali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală: Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Mere desert

Mere desert

Se spala, curata merele. In interiorul lor se pune putin zahar, stafide, scortisoara. Se inabusa,

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 07 octombrie 2013

    Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte fina si aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • un pachet aluat frantuzesc
  • 500g lapte fiert si indulcit
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 3/4 ceasca fistic tocat
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1/2 ceasca migdale tocate
  • 1/2 ceasca nuca de cocos
  • vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Asta trebuie facuta cat mai urgent....tare buna trebuie sa fie ! Si cred ca si rece e minunata !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si vanilie