autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

umplutura cu orez

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
-250 g orez, -5 linguri cu zahar, -1/2 baton vanilie, -1/2 l lapte, -100 g stafide, -6 oua, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute, sa se umfle. Apoi se scurge apa si peste orez se toarna laptele fiert cu vanilie si se lasa pe foc mic sa fiarba. Se adauga si un praf de sare. Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul, dar bobul sa ramana intreg. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca; se adauga stafidele, galbenusurile puse pe rand si la urma albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "umplutura cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si mere

Prajitura cu iaurt si mere

Preîncălziţi cuptorul la 180°c. În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia,

29 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolata raw

Ciocolata raw

Totul se amesteca cu o furculita pana la omogenizare. Se poate face o glazura mai groasa care va

4 voturi    8 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250 g orez
  • -5 linguri cu zahar
  • -1/2 baton vanilie
  • -1/2 l lapte
  • -100 g stafide
  • -6 oua
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cake pops