autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Unt de alune de padure

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
200 gr alune de padure

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin o pasta groasa, aprox. 5-10 minute.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute,

0 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci
Clatite cu Crema de Mascarpone

Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă

1 vot    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bluewing Winger , 27 iulie 2015

    Daca tot bagi alunele la blender, nu inteleg de ce mai trebuie prajite! Prin prajire isi mai pierd dn apa si devin mai tari si mai casante, ceea ce se potriveste unei faramitari grosiere pentru prajituri. Pentru blender ar trebui lasate neprajite, si astfel nu va mai avea nici aspectul ala negricios al pielitei prajite care nu se mai toaca cum trebuie!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 martie 2013

    buuuun!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • Fara foto

      econinja , 14 iunie 2010

      nu m as fi gandit ca preparare untului de alune este asa de usoara.Vreau sa fac insa niste mici precizari:eu zic ca nu este nevoie sa se prajeasca alunele,deoarece pierd din nutrienti.Deasemenea eu zic ca este ecologica si buna si o masina manuala nu robot,ideea e sa se faca o untul. Este foarte benefic untul de alune tuturor fiintelor,am scris un articol cu niste retete alimentare unde amintesc si untul de alune: http://www.svr.ro/comunitate/forum/viewtopic.php/f,26/t,38/

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Azi am testat. Atat de simplu si atat de delicios !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Imi place tare mult...In copilarie imi placea tare mult untul de arahide...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte interesant ca se fac pasta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200 gr alune de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

buuuun!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Mousse de ciocolata