autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Unt de alune de padure

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
200 gr alune de padure

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin o pasta groasa, aprox. 5-10 minute.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet parfumat de capsuni

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

12 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bluewing Winger , 27 iulie 2015

    Daca tot bagi alunele la blender, nu inteleg de ce mai trebuie prajite! Prin prajire isi mai pierd dn apa si devin mai tari si mai casante, ceea ce se potriveste unei faramitari grosiere pentru prajituri. Pentru blender ar trebui lasate neprajite, si astfel nu va mai avea nici aspectul ala negricios al pielitei prajite care nu se mai toaca cum trebuie!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 martie 2013

    buuuun!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • Fara foto

      econinja , 14 iunie 2010

      nu m as fi gandit ca preparare untului de alune este asa de usoara.Vreau sa fac insa niste mici precizari:eu zic ca nu este nevoie sa se prajeasca alunele,deoarece pierd din nutrienti.Deasemenea eu zic ca este ecologica si buna si o masina manuala nu robot,ideea e sa se faca o untul. Este foarte benefic untul de alune tuturor fiintelor,am scris un articol cu niste retete alimentare unde amintesc si untul de alune: http://www.svr.ro/comunitate/forum/viewtopic.php/f,26/t,38/

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Azi am testat. Atat de simplu si atat de delicios !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Imi place tare mult...In copilarie imi placea tare mult untul de arahide...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte interesant ca se fac pasta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200 gr alune de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

buuuun!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Tiramisu cu fructe de pãdure Tiramisu cu fructe de pãdure

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece". La noi e incã

16 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Briose colorate