autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Unt de alune de padure

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
200 gr alune de padure

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin o pasta groasa, aprox. 5-10 minute.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pepene galben trandafiriu

Pepene galben trandafiriu

Pepene se spala, se taie in doua si i se scot semintele. Il taiem felii, ii scoatem coaja si il facem

1 vot    12 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Cremsnit cu biscuiti si banane

Cremsnit cu biscuiti si banane

Se pun toate ingredienetle pentru sirop intr-o cratita mica si se aduc la puctul de fierbere apoi

16 voturi    5 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bluewing Winger , 27 iulie 2015

    Daca tot bagi alunele la blender, nu inteleg de ce mai trebuie prajite! Prin prajire isi mai pierd dn apa si devin mai tari si mai casante, ceea ce se potriveste unei faramitari grosiere pentru prajituri. Pentru blender ar trebui lasate neprajite, si astfel nu va mai avea nici aspectul ala negricios al pielitei prajite care nu se mai toaca cum trebuie!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 martie 2013

    buuuun!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • Fara foto

      econinja , 14 iunie 2010

      nu m as fi gandit ca preparare untului de alune este asa de usoara.Vreau sa fac insa niste mici precizari:eu zic ca nu este nevoie sa se prajeasca alunele,deoarece pierd din nutrienti.Deasemenea eu zic ca este ecologica si buna si o masina manuala nu robot,ideea e sa se faca o untul. Este foarte benefic untul de alune tuturor fiintelor,am scris un articol cu niste retete alimentare unde amintesc si untul de alune: http://www.svr.ro/comunitate/forum/viewtopic.php/f,26/t,38/

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Azi am testat. Atat de simplu si atat de delicios !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Imi place tare mult...In copilarie imi placea tare mult untul de arahide...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte interesant ca se fac pasta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200 gr alune de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

buuuun!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta