autor:

Cialma Alexandru Raul

» » Aluaturi si Foietaje

Unt de soia

Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
250 g faina de soia, 400 g apa, 1 lamaie, 2-3 linguri ulei, sare, 1 ceapa sau 3-4 catei de ustoroi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Faina de soia se obtine din boabele spalate,uscate si date prin rasnita de cafea.Se pune peste ea apa,si se pune la fiert,cu putina sare.Se amesteca intr-una pentru a nu se prinde.Cand compozitia a devenit de consistenta groasa,si fierbe inabusit,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.In acest timp se mai amesteca de cateva ori pentru a nu se forma deasupra coaja.Cand s-a racit se freaca cu ulei,se potriveste de sare si se adauga zeama de lamaie.Se poate pune ceapa tocata foarte fin sau ustoroi pisat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina de soia
  • 400 g apa
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1 ceapa sau 3-4 catei de ustoroi.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu branza