autor:

Sidy

» » Fripturi

Valdostana haiduceasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
500 g piept de pui, 200 g muschi tiganesc, 200 g cascaval, 200 g sunca presata, 200 g mozzarella, 50 g masline negre fara samburi, 1 kg cartofi noi, 3 linguri ulei de masline, patrunjel si marar verde, rosii cherry, 3 linguri sos de soia, cateva frunze de leurda, piper mozaic Kotany, sare, chilli

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.
Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti.Tinem pieptul copt la cald pina se face tot.
Feliem cascavalul si mozzarella.
Cu ajutorul scobitorii facem turnuletul de valdostana astfel:
-o felie de gratar de pui peste care asezam o feliuta de cascaval apoi in ordine montam sunca presata, o felie de mozzarella, una de muschi tiganesc, o frunza de leurda( sau alta frunza verde), o rosioara si in varf o maslina.
Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.Nu trebuie sa fie fierti de tot.
Ii lasam sa se scurga bine de apa apoi.Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararulsi patrunjelul verde tocat si ii amestecam bine.
Turnuletele de valdostana le dam la cuptor pentru 10 minute sa se topeasca bine cascavalul si mozzarella si sa se patrunda bine celelalte arome.
Servim valdostana alaturi de cartofii noi cu verdeata si o salata verde.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/valdostana-haiduceasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulouri din pulpa de pui

Rulouri din pulpa de pui

Se iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se

1 vot    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

Pentru pulpe am folosit un cuptor electric bulgaresc foarte bun care ma scoate intotdeauna din situatii

7 voturi    5 comentarii
2h
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 200 g muschi tiganesc
  • 200 g cascaval
  • 200 g sunca presata
  • 200 g mozzarella
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel si marar verde
  • rosii cherry
  • 3 linguri sos de soia
  • cateva frunze de leurda
  • piper mozaic Kotany
  • sare
  • chilli

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor