autor:

Alexanca

» » Dulciuri diverse

Valentine

Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 200ml smantana, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, , Pentru crema:, 2 oua, 200 g unt, 50 ml lapte, 100 ml zeama de lamaie, 50g cacao, O mana de nuci prajite si taiate:, , 170g zahar:, , Pentru glazura:, , 2 linguri zahar, o cescuta mica de apa, 1 ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura (de jos in sus, pentru a pastra cat mai pufoasa compozitia blatului pentru prajitura). Amestecam faina cu cacao,smantana si praful de copt si dupa aceea incorporam treptat acest amestec in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul astfel obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins cca 20 min la foc potrivit(se incearca cu scobitoarea).Se lasa la racit apoi se taie in forma de inimioare.Se intinde crema apoi glazura si se orneaza dupa preferinte.



Crema:

Se amesteca zaharul,laptele,ouale si cacao,se pune compozitia rezultata pe foc şi se fierbe până se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu crema obtinuta apoi se adauga nucile si se da la rece.



Glazura:

Se pune apa,zaharul si ciocolata rupta in bucati pe foc si se fierbe pana se topeste si se omogenizeaza.Se adauga peste crema cand e calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Valentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Happy Valentine’s Day

Tarta Happy Valentine’s Day

Se face aluatul se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dup ace se omogenizeaza inredientele,

3 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tort Valentine's day

Tort Valentine's day

blat:albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga galbenusurile, se inblobeaza uleiul, apoi faina

24 voturi    10 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 200ml smantana
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 50g cacao
  • O mana de nuci prajite si taiate:
  • 170g zahar:
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri zahar
  • o cescuta mica de apa
  • 1 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Alexanca
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Drob de pasare

Drob de pasare

Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte.Se aduna spuma si cand sunt

45 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pizza rasfatata

Pizza rasfatata

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul

33 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare