VARZA A LA CLUJ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100g orez
  • - 2 cepe
  • - 2 catei usturoi
  • - 250g slanina cubulete
  • - 500 g carne de porc pt. gulas
  • - 750g varza acra
  • - 100ml lapta
  • - 100ml smintina
  • - 1ls boia dulce
  • - sare ,piper si alte condimente dupa gust

Mod de preparare

Orezul se fierbe pt.5 min.in apa sarate si se scurge.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marint.

Cuptorul se incinge la 180�C.

Intr-o tigaie se prajeste slanina ,se scoate si se pune intr-un castron mare.

In grasimea ramasa se prajeste carnea de porc,dupa care se scoate si se pune in castronul cu slanina.

Cirnatii de Debretin se taie in bucati dupa preferita si se prajeste in tigaie,se scot si se pun in castron .

In tigaia cu restul de grasime se prajeste ceapa si usturoiul si se amesteca cu boia de ardei si se torna la fel in castron.

In tigaie se pune o cana de apa si se incinge putin dupa care se torna in castron peste carne.

Intr-o forma reszistenta la foc se pune varza murata,amestecul de carne,slanina dupa care urmeaza orezul.

Laptele se amesteca cu smintina si se potriveste cu sare, piper eventual marar.cimbru.fiecare dupa gust si posibilitati.

Acest amestec se torna peste orez si totul se da la cuptor pt.ca 1 ora.

Dupa 30 min. se mai torna o canita de apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise