autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VARZA A LA CLUJ

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
- 100g orez, - 2 cepe, - 2 catei usturoi, - 250g slanina cubulete, - 500 g carne de porc pt. gulas, - 750g varza acra, - 100ml lapta, - 100ml smintina, - 1ls boia dulce, - sare ,piper si alte condimente dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Orezul se fierbe pt.5 min.in apa sarate si se scurge.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marint.
Cuptorul se incinge la 180�C.
Intr-o tigaie se prajeste slanina ,se scoate si se pune intr-un castron mare.
In grasimea ramasa se prajeste carnea de porc,dupa care se scoate si se pune in castronul cu slanina.
Cirnatii de Debretin se taie in bucati dupa preferita si se prajeste in tigaie,se scot si se pun in castron .
In tigaia cu restul de grasime se prajeste ceapa si usturoiul si se amesteca cu boia de ardei si se torna la fel in castron.
In tigaie se pune o cana de apa si se incinge putin dupa care se torna in castron peste carne.
Intr-o forma reszistenta la foc se pune varza murata,amestecul de carne,slanina dupa care urmeaza orezul.
Laptele se amesteca cu smintina si se potriveste cu sare, piper eventual marar.cimbru.fiecare dupa gust si posibilitati.
Acest amestec se torna peste orez si totul se da la cuptor pt.ca 1 ora.
Dupa 30 min. se mai torna o canita de apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "VARZA A LA CLUJ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni. Intr-o tigaie

33 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

se toaca varza marunt,marunt,se pune ceapa tocata intr-o tigaie mai mare la dinstuit cu putin ulei

23 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Si eu mi-am cumparat cele necesare ptr. a face o varza a la cluj.Nu am mai gatit aceasta reteta pana acum,dar am auzit ca e super.Seamana coarecum la gust cu sarmalele.Eu am reteta ,dar fara carnati,doar cu carne tocata./

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Interesanta reteta, eu o fac mai diferit, cu carne tocata pe care o amestec cu orezul.

    • Fara foto

      Calimero , 09 octombrie 2009

      Nu am mai incercat cu varza intreaga, e ceva inedit si, probabil, foarte delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 100g orez
  • - 2 cepe
  • - 2 catei usturoi
  • - 250g slanina cubulete
  • - 500 g carne de porc pt. gulas
  • - 750g varza acra
  • - 100ml lapta
  • - 100ml smintina
  • - 1ls boia dulce
  • - sare ,piper si alte condimente dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate