autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
1kg varza murata, 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata), 130 g orez, 100 g carnati afumat, 100 g kaizer, 3-4 catei usturoi, 1 lingura untura, cimbru, marar, 1 ceapa mare, 200 g smantana, piper, boia, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

33 voturi

Mod de preparare

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.
Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.
Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.
Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.
Carnatul si kaizerul le taiem subtire.
Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.
Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.
In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora.
Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj- varianta Bihoreana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

3 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare

Ficatei de pasare

Se pun la prajit ficateii in putin ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa taiata fideluta

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Buna cu adevarat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa! E o mancare tare buna, imi place.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Buna, buna varza si eu fac cu afumatura, e o minunatie draga Sidy!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      MMM...buna,buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Gabi in vara nu mai ai varza murata.... Dar daca ne intilnum promit ca iti fac cu varza proaspata si cu bulion de casa...va fi delicioasa si asa....

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      minunat;dar intrebarea e ,cum rezist eu pina in vara

    • Fara foto

      lia , 13 decembrie 2009

      Tare buna , varza a la Cluj, asa o prepar si eu.

    • roxana

      roxana (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      hmmmm..abia astept sa fac si eu varza asta ca tare bine suna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bună varza ta, Sidy!

    • Fara foto

      husni , 13 decembrie 2009

      Delicios! Mi-ai amintit,Sidy de Varza a la Cluj. E f.buna.Dar eu o fac putin diferita;aici,nu am afumaturi. Am inventat o reteta fara afumaturi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Tare gustoasa...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Mi sa facut gura apa,arata minunat.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      e foarte, foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1kg varza murata
  • 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
  • 130 g orez
  • 100 g carnati afumat
  • 100 g kaizer
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura untura
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • piper
  • boia
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna cu adevarat!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficat cu usturoi si mamaliga