autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
1kg varza murata, 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata), 130 g orez, 100 g carnati afumat, 100 g kaizer, 3-4 catei usturoi, 1 lingura untura, cimbru, marar, 1 ceapa mare, 200 g smantana, piper, boia, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

33 voturi

Mod de preparare

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.
Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.
Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.
Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.
Carnatul si kaizerul le taiem subtire.
Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.
Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.
In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora.
Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj- varianta Bihoreana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

  • 14 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Buna cu adevarat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa! E o mancare tare buna, imi place.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Buna, buna varza si eu fac cu afumatura, e o minunatie draga Sidy!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      MMM...buna,buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Gabi in vara nu mai ai varza murata.... Dar daca ne intilnum promit ca iti fac cu varza proaspata si cu bulion de casa...va fi delicioasa si asa....

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      minunat;dar intrebarea e ,cum rezist eu pina in vara

    • lia , 13 decembrie 2009

      Tare buna , varza a la Cluj, asa o prepar si eu.

    • roxana

      roxana (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      hmmmm..abia astept sa fac si eu varza asta ca tare bine suna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bună varza ta, Sidy!

    • husni , 13 decembrie 2009

      Delicios! Mi-ai amintit,Sidy de Varza a la Cluj. E f.buna.Dar eu o fac putin diferita;aici,nu am afumaturi. Am inventat o reteta fara afumaturi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Tare gustoasa...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Mi sa facut gura apa,arata minunat.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      e foarte, foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1kg varza murata
  • 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
  • 130 g orez
  • 100 g carnati afumat
  • 100 g kaizer
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura untura
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • piper
  • boia
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna cu adevarat!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure cu prune