autor:

ANA KEZDI

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj

Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
1 varza mijlocie 1-1,200 kg, 500 gr carne tocata porc, 300 gr costita afumata, 15- gr orez, 2 cepe mijlocii, 4 linguri ulei, 1 ou, 200 g smantana, 1 lingurita boia de ardei, ½ lingurita moca chimion macinat, sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa.

Varza se taie fidelute subtiri, daca este prea acra se clateste in apa rece, dupa care se pune la calit cu o lingura de ulei, adaugand apa cate putin sa nu se arda, se fierbe sub capac.

Ceapa se taie fidelute, se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine sticloasa, se adauga boiaua, apoi carnea tocata si la urma, condimentele ( sare piper si chimion ) se amesteca pana carnea se albeste, apoi se toarna o cana de apa si se fierbe sub capac, pana seaca apa.

Intr-o tigaie, se pune 1 lingura de ulei peste care se adauga orezul spalat, se caleste amestecand in continuu, apoi se toarna apa in care s-a fiert costita, se amesteca din cand in cand, apoi se reduce focul si se fierbe sub capac pana seaca apa. Urmeaza asamblarea .

Intr-un vas yena sau cratita, se pune o treime din varza calita, apoi jumatate din orez si jumatate din carne, apoi se continua la fel, ultimul strat fiind varza. Oul batut cu un strop de sare si 100 g smantana se toarna peste varza, apoi se pun feliile de costita, se da la cuptor 30 - 40 de minute, se serveste cu restul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba.

11 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj mai deosebita :)

Varza a la Cluj mai deosebita :)

Se toaca varza, apoi se caleste in putina untura. Separat, se spala orezul, apoi se caleste ceapa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie 1-1,200 kg
  • 500 gr carne tocata porc
  • 300 gr costita afumata
  • 15- gr orez
  • 2 cepe mijlocii
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ½ lingurita moca chimion macinat
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Placinta cu rubarba

Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Trandafiri din uscatele

Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor