autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj

Autor: ANA KEZDI (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
1 varza mijlocie 1-1,200 kg, 500 gr carne tocata porc, 300 gr costita afumata, 15- gr orez, 2 cepe mijlocii, 4 linguri ulei, 1 ou, 200 g smantana, 1 lingurita boia de ardei, ½ lingurita moca chimion macinat, sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa.

Varza se taie fidelute subtiri, daca este prea acra se clateste in apa rece, dupa care se pune la calit cu o lingura de ulei, adaugand apa cate putin sa nu se arda, se fierbe sub capac.

Ceapa se taie fidelute, se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine sticloasa, se adauga boiaua, apoi carnea tocata si la urma, condimentele ( sare piper si chimion ) se amesteca pana carnea se albeste, apoi se toarna o cana de apa si se fierbe sub capac, pana seaca apa.

Intr-o tigaie, se pune 1 lingura de ulei peste care se adauga orezul spalat, se caleste amestecand in continuu, apoi se toarna apa in care s-a fiert costita, se amesteca din cand in cand, apoi se reduce focul si se fierbe sub capac pana seaca apa. Urmeaza asamblarea .

Intr-un vas yena sau cratita, se pune o treime din varza calita, apoi jumatate din orez si jumatate din carne, apoi se continua la fel, ultimul strat fiind varza. Oul batut cu un strop de sare si 100 g smantana se toarna peste varza, apoi se pun feliile de costita, se da la cuptor 30 - 40 de minute, se serveste cu restul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

se toaca varza marunt,marunt,se pune ceapa tocata intr-o tigaie mai mare la dinstuit cu putin ulei

23 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba.

10 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie 1-1,200 kg
  • 500 gr carne tocata porc
  • 300 gr costita afumata
  • 15- gr orez
  • 2 cepe mijlocii
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ½ lingurita moca chimion macinat
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ratatouille GUSTOS